Xiaomi Mi 11 Ultra Avrupa fiyatı açıklandı

xiaomi mi 11 ultra

Geçtiğimiz Nisan ayında Çin’de satışa çıkan Mi 11 Ultra nihayet Avrupa’ya geliyor. İşte Xiaomi Mi 11 Ultra Avrupa fiyatı ve konuya ilişkin diğer detaylar.

Xiaomi geçtiğimiz Mart ayında yeni amiral gemisi modelini tanıtmıştı. Mart’ın sonlarına doğru tanıtılan Mi 11 Ultra hemen Nisan ayının başında Çin’de satışa çıktı. Teknik özellikleri ve tasarımıyla dikkat çeken telefon, kamera performansıyla da DxOMark’ta zirveye yerleşmişti.

Hali hazırda sektörün en güçlü telefonlarından biri olan Mi 11 Ultra’nın Avrupa pazarına ne zaman geleceği de büyük merak konusuydu. Çinli üretici sonunda bu soruya yanıt verdi.

Xiaomi Mi 11 Ultra Avrupa fiyatı açıklandı

Xiaomi yetkilileri Mi 11 Ultra’nın 11 Mayıs itibariyle Avrupa’da satışa sunulacağını belirttiler. Elbette Avrupa’nın hangi ülkelerinde satılacağı şimdilik belli değil.

Öte yandan telefonun Avrupa fiyatı da netleşti. Xiaomi yeni amiral gemisi modelinin Avrupa fiyatını Çin fiyatının hayli üzerinde tuttu.

Yapılan açıklamaya göre telefonun Avrupa fiyatı 1199 euro olacak. Bu da TL bazında yaklaşık olarak 11.900 TL’ye denk düşüyor.

Açık konuşmak gerekirse bu meblağın beklenenin çok üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Gerçi artık 1000 euro’nun altına da amiral gemisi model kalmadı. Fakat söz konusu Xiaomi olduğunda insan daha uygun bir fiyat etiketi bekliyor.

Şunu da dip not olarak belirtelim. Xiaomi’nin yeni modelinin ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz netleşmiş değil. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Black Shark 4 en iyi oyun telefonu seçilebilir