1900TL’ye AirPods Pro alınır mı?

airpods pro alınır mı 2

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı AirPods Pro, ülkemizde de 1900TL’den satışa sunulacak. Peki bu kadar para verip AirPods Pro alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Apple uzun süredir söylenti halinde olan yeni kablosuz kulaklık modelini sonunda tanıttı. AirPods Pro ismiyle tanıtılan model, gerek tasarımı, gerekse de özellikleriyle 2. nesil AirPods’tan ayrılıyor. AirPods Pro’nun selefine oranla farklı bir çizgi izlediği noktalardan bir diğeri ise fiyatı.

ABD’de 249 dolar, Avrupa’da 249 euro’dan satışa sunulan AirPods Pro, ülkemizde ise 1899 TL’den satılacak. En azından Apple Store’daki mevcut fiyat bu şekilde.

İlk etapta 1899 TL bir kulaklık için hayli uçuk bir meblağ gibi görünebilir. Fakat yeni AirPods’un bu parayı hak edip etmediği de önemli bir kriter. Bu yazımızda mevcut kriteleri göz önüne alarak AirPods Pro alınır mı sorusuna yanıt arayacağız.

airpods pro alınır mı

Piyasa ortalamasının üzerinde

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Apple ürünleri genel olarak piyasa ortalamasının üzerinde fiyatlara satılıyor. Bugün bir iPhone, ya da bir Mac almaya kalktığınızda da piyasa ortalamasının üzerinde fiyatlar ödüyorsunuz. Dolayısıyla AirPods Pro’nun da diğer kablosuz kulaklıklardan yüksek bir fiyatla gelmesi şaşırtıcı değil.

Asıl şaşırtıcı olan Apple’ın kablosuz şarj kutusu ile birlikte 1400TL’ye sattığı 2. nesil AirPods’ta aktif gürültü engelleme özelliğinin bulunmamasıydı. Bu fiyatın çok altına satılan kulaklıklarda bile aktif gürültü engelleme özelliği bulunmasına karşın, Apple’ın 1400TL’ye bu özelliği sunmaması tepkilere neden olmuştu.

Neyse ki bu hata AirPods Pro’da giderildi. Elbette AirPods Pro ile gelen tek yenilik bu değil. Zira şeffaf mod ve suya karşı direnç de AirPods Pro’yu, 2. nesil AirPods’tan ayıran kriterler arasında.

airpods pro alınır mı 1

AirPods Pro ya da farklı bir marka

Gelelim AirPods Pro alınır mı sorusunun yanıtına. Açık konuşmak gerekirse, bir kulaklık için 1899 TL vermek pek de mantıklı bir hareket değil. Fakat AirPods 2 için 1400TL’yi gözden çıkardıysanız, pekala AirPods Pro almak daha mantıklı diyebiliriz.

Kısaca özetlememiz gerekirse, eğer bir kulaklık için 1900TL ayıracak bütçeniz varsa, AirPods Pro beklentilerini karşılayacak düzeyde bir performans sunacaktır. Apple ekosistemine sahipseniz, bu kulaklığı almanızı tavsiye ederiz.

Aksi takdirde, bütçemi zorlayıp almayı düşünüyorum diyorsanız, farklı alternatiflere göz atmanızı tavsiye ederiz. Zira bu paraların çok daha altına, aynı özelliklere ve hatta daha fazlasına sahip modeller bulmanız mümkün.

airpods pro alınır mı 3

Bu arada illa AirPods Pro alacağım diyorsanız da biraz beklemenizi tavsiye ederiz. Zira bir süre sonra bu kulaklığın fiyatı da farklı e-ticaret sitelerinde 1700TL seviyelerine kadar inecektir.

Apple Watch benzeri Mi Watch videoda ortaya çıktı