Bisikletlere alkol testi kilidi geldi

acholock

Sadece arabalar için geçerli olan alkol testi şimdide bisikletlerde. Öyle ki alkollüyseniz bisikletinizi kullanamazsınız.

Alkollü otomobil ya da motor kullanmak ne kadar tehlikeli ise bisiklette o kadar tehlikeli olabiliyor. Ancak alkollü bisiklet kullanma konusu pek ele alınmıyor. Koowho adlı şirket tarafından geliştirilen Alcho-lock adlı kilit ile gündeme yeni bir konu geldi. Alcho-lock, alkollü bisiklet kullanmanın önüne geçmek istiyor.

Öyleki bu alet ile alkollü biri bisikletini yerinden bile oynatamayacak. Sıradan bir bisiklet kilidi olan alcho-lock’u açabilmek için alkol testinden geçilmesi gerekiyor. Kilit, bluetooth aracılığı ile kullanıcının akıllı telefonuna bağlanıyor.

acholock

Kullanıcı kilide üflüyor ve alkollü ise kilit kesinlikle açılmıyor. Alcho-lock kullanıcısı dilerse önceden ayarlar bölümünden belirlenmiş kişileri seçiyor ve o anda o kişilerin telefonuna bildirim gidiyor.Aynı zamanda belirlenen kişi otomatik olarak aranıyor. Cihazın ilerleyen günlerde çıkış tarihinin ve fiyatının paylaşılması bekleniyor.

Küba da Kablosuz İnternet’e geçti!