15 ülke için PCR testi muafiyeti getirildi

Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

Türkiye 15 Mayıs’tan itibaren 15 ülkeden gelen konuklarından PCR testi zorunluluğunu kaldırıyor. Başka bir deyişle 15 ülkeden gelen turistler için PCR testi muafiyeti getiriliyor.

Covid vakalarının artmasıyla birlikte Türkiye de diğer ülkeler gibi yurda girişte PCR testini zorunlu kılmıştı. Yani PCR testi pozitif çıkanlar ülkeye alınmıyordu. Fakat bu uygulama 15 ülke için kaldırılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara, 22 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına bir talepte bulunmuştu. Bu talepte;

“Dünyayı tehdit etmeye devam eden Kovid-19 pandemisinin ülkemizde kontrolüne yönelik; Dünya’da ki ve ülkemizde ki en güncel bilimsel gelişmeler ve deneyimler takip edilerek yoğun çalışmalar yürütülmektedir.

15 ülke için PCR testi muafiyeti getirildi

Gelişmeler ışığında salgının ülkeler arasında farklı yaygınlık gösterdiği görülmüştür. Bu kapsamda 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna, Estonya’dan kara, hava, deniz yolu ile Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye’ye girişlerde PCR testi istenmemesi hususunda, bilgilerini ve gereğini arz ederim.”

satırları yer alıyordu. Nitekim bu talep İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Artık yukarıda ismi bulunan 15 ülkeden Türkiye’ye gelen turistlerden PCR testi istenmeyecek. Açıkçası vakaları düşürmek için tam kapanmaya karar verildiği şu günlerde bu kararın ne derece doğru olduğu tartışmaya açık bir konu. Bakalım PCR testinden muaf tutulan ülkelere yenileri de eklenecek mi? Bunu zaman gösterecek.

18 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Bakan açıkladı