15 inç’lik MacBook Air’ın tamiri çok zor

MacBook Air

Telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazların tamir edilebilmesini puanlayan iFixit bu sefer yeni MacBook Air’ı parçalarına ayırıp, değerlendirdi.

iFixit, yeni MacBook Air‘ı söktü ve iç kısmında neler olduğunu ortaya çıkardı. 15 inç’lik model beklendiği gibi 13 inç’lik modele benzer iç tasarıma sahip. Tek önemli fark ise ekstra iki hoparlör içermesi. Zaten Apple yeni dizüstü bilgisayarını tanıtırken “6 hoparlörlü olağanüstü ses sistemine sahip” ifadesini kullanmıştı. Şirket bas derinliğinin ve Spatial Audio’nun üst düzey performans verdiğini söylemişti.

macbook air

15 inç’lik MacBook Air’ın pili, 13 inç’lik modele göre daha büyük. Fakat Apple, pil ömrünün aynı olduğunu söylüyor. Bilgisayarın piline birkaç parça söküldükten sonra ulaşılabiliyor. Pili çıkarmak için yapışkan çekme tırnaklar var. iFixit, anakartın da nasıl olduğunu gösterdi.

macbook air

iFixit diğer MacBook’larda olduğu gibi yeni modelin de tamirinin zor olduğunu söyledi ve 3 puan verdi. 15 inç’lik dizüstü bilgisayarın sonradan RAM’i ve depolama alanı da yükseltilemiyor.

Yeni MacBook Air’ın 256 GB’lık modeli, yüksek kapasiteli modellere göre daha yavaş SSD hızına sahip. Bunun nedeni ise 256 GB’lık modelde tek NAND çipin kullanılmasından ileri geliyor. 512 GB, 1 ve 2 TB’lık modeller ise birden fazla NAND çiple donatıldığı için depolama alanında daha yüksek hızlar sunuyor.

En son çıkan 13 inç’lik MacBook Air, 13 inç’lik MacBook Pro ve Mac Mini’nin de 256 GB’lık modelleri tek NAND çipe sahip. Eskiden Apple, 256 GB’lık modellerde iki adet 128 GB’lık çip kullanıyordu, fakat yeni modellerde maliyeti düşürmek için bir tane 256 GB çipe geçiş yaptı.

Amazon Prime Video’da reklamlı dönem başladı