1 Haziran’da okullar açılacak mı? İşte yanıtı

Okullar tekrardan kapanacak mı

Şu sıralar milyonlarca öğrenci 1 Haziran’da açıklanacak yeni kararlara kilitlenmiş durumda. Peki 1 Haziran’da okullar açılacak mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Hatırlanacağı üzere 17 Mayıs itibariyle kademeli normalleşme yönündeki ilk adımlar atılmaya başlandı. Bu kapsamda sokağa çıkma yasakları hafifletilirken, sokağa çıkma yasağının bulunmadığı saatlerde de şehirler arası seyahat kısıtlaması kaldırıldı.

Fakat okulların uzaktan eğitime devam etmesi dolayısıyla yüz yüze eğitimin 1 Haziran’a kadar başlamaması ön görüldü. Peki 1 Haziran’dan sonra ne olacak? Şu sıralar bütün öğrenciler bu sorunun yanıtını bekliyor.

1 Haziran’da okullar açılacak mı? İşte yanıtı

1 Haziran kararları önümüzdeki birkaç gün içerisinde açıklanacak. Restoranların durumu, seyahat kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasakları gibi maddeler tekrardan görüşülerek karara bağlanacak.

Bu kapsamda en çok merak edilen unsur ise okulların açılıp açılmayacağı. Bilindiği üzere MEB, yaz aylarında da telafi eğitiminin sürebileceğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Eğitimin devam edip etmeyeceği ise şimdilik muallak diyebiliriz.

Peki 1 Haziran’da yüz yüze eğitim başlayacak mı? Açıkçası şu andaki şartlarda yüz yüze eğitimin başlaması hayli düşük bir ihtimal diyebiliriz. Çünkü malum süreçten ötürü 2. dönem sınavları da yapılıp bitirildi. Hatta sınava girmek istemeyen öğrencilerin ilk dönem notlarının geçerli olacağı duyuruldu. Haliyle böyle bir durumda yüzyüze eğitim başlasa da katılım çok da yüksek olmayacaktır.

Öte yandan telafi eğitiminin detayları da henüz netleşmiş değil. Bununla ilgili haberleri de önümüzdeki günlerde sizlere iletmeye devam edeceğiz.

2. el otomobil fiyatları artıyor! Acele edin!