ZTE Nubia.com için 2 milyon dolar ödedi!

zte nubia

Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE Nubia.com alan adını inanılması güç bir rakama satın aldı. Peki ama neden? ZTE ve Nubia.com alan adının geleceği ne olacak?

ZTE ülkemizde pek aktif olan bir firma olmasa da Çin için oldukça büyük ve önemli bir firma. Ülkemizde yalnızca GSM operatörlerinin akıllı telefonlarıyla tanıdığımız ZTE, bir alan adına tam 2 milyon dolar ödedi.

Her şey ZTE Nubia için!

Firma ülkemizde aktif olmadığı için Nubia isminde bir akıllı telefon serisi olduğu pek bilinmiyor. Ancak bu bir gerçek. ZTE Nubia serisi henüz az sayıda modelden oluşuyor ancak firma devamı için istekli olmalı. Aksi taktirde 2 milyon dolar ödemezdi.

ZTE zaten nubia.com.cn ve nubia.cn gibi diğer bölgesel alan adlarına sahip. Ancak nubia.com’un ayrı bir anlamı var. Bu konuda firmanın Huawei markasına öykündüğünü söyleyebiliriz. ZTE’nin büyük planları var.

ZTE Nubia ile dünyaya açılmaya hazırlanıyor!

2015 yılı içerisindeki en başarılı akıllı telefon üreticisi Huawei oldu. Huawei, Çin dışına çıkmaya başlayarak yıl genelinde 100 milyondan fazla akıllı telefon satmayı başardı. Şimdi sırada ZTE var. ZTE’nin nubia.com’u almasının tek sebebi, Nubia ailesini dünyanın her yerinde satmak istemesi. Çinli üreticiler tarafından resmi olarak açıklanmasa da artık bu bilinen bir gerçek. Uzak Doğulu üreticiler dünya pazarına gözünü dikmiş durumda.

Diğer yandan ise ZTE Nubia ailesine yeni bir model eklenecek. ZTE Nubia 11 olarak adlandırılacağı düşünülen model 2016 yılında Çin ve ABD’de satışa çıkacak. Amiral gemisi sınıfındaki cihazda Qualcomm Snapdragon 820 olması bekleniyor.

Xperia Z5 kamerası artık zirvede yalnız değil!