ZTE nubia Z50 resmen tanıtıldı

ZTE Nubia Z50

ZTE nubia Z50 resmen tanıtıldı. Snapdragon 8 Gen 2’den güç alan telefon, 35mm kameralara eşdeğer olduğu söylenen arka kamerasıyla dikkat çekiyor.

Çin merkezli telefon üreticisi ZTE, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak Axon serisinin yeni modellerini kullanıcılarla buluşturan ZTE, bugün de nubia serisine yeni bir model ekledi. Son dönemde çeşitli sızıntılarla karşımıza çıkan ZTE nubia Z50, bugün resmi olarak tanıtıldı.

nubia Z serisinin en yeni üyesi, son dönemde çıkan diğer amiral gemisi akıllı telefonlar gibi Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Telefonun belki de en dikkat çekici özelliği ise 35mm kamera ile eşdeğer olduğu söylenen arka kamerası.

zte nubia z50 2 1

ZTE nubia Z50, 6.67 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki ekranın yenilenme hızı ise 144 Hz. Ekranın üzerinde 16 megapiksellik selfie kamerasına ev sahipliği yapan ufak bir delik yer alıyor.

Telefonun arka kamerasındaki 35mm kameralara denk olduğu söylenen ana lens, 64 megapiksellik Sony IMX 787. Ona 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. 50 megapiksellik bu lens otofokus özelliğiyle bir tür makro sensörü görevi de görüyor.

Telefonun Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine 16 GB LPDDR5X RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 1 TB. Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 80W. Telefon Android 13 tabanlı MyOS 13 işletim sistemiyle satışa sunulacak.

zte nubia z50 3

Samsung Galaxy S23’ün çıkışı gecikebilir