Zoom, video görüşmelerine gerçek zamanlı çeviri özelliği geliyor

Zoom, video görüşmelerine gerçek zamanlı çeviri özelliği geliyor

Koronavirüs hayatımıza girdiğinden beri herkesin hayatı online olmuş durumda. Çoğu iç görüşmesi artık dijital platformlarda yapılıyor. Bu tarz platformlarda en öne çıkan isimlerden biri ise Zoom. Platform üzerinden hem yurt içi hem de yurt dışı görüşmelerinizi gerçekleştirmeniz mümkün. 

Koronavirüs karantinalarında Zoom’un kullanıcı sayısı da arttı. Platform da görünüşe göre bunun farkında ve bazı iyileştirmelere gidiyor. Şirket bugün, gerçek zamanlı çeviri konusunda uzmanlaşmış bir Alman girişimi olan Karlsruhe Bilgi Teknolojisini satın almayı planladığını duyurdu. Kites olarak da bilinen şirket, Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü ile bağları olan yaklaşık bir düzine araştırmacıdan oluşuyor. Zoom, anlaşmanın finansal şartlarını paylaşmadı, ancak girişimin, Zoom’a makine çevirisi özelliklerini getirmesine yardımcı olacağını açıkladı. Zoom, ileride Almanya’da da bir araştırma ve geliştirme merkezi kurabileceğini söylüyor.

Zoom, video görüşmelerine gerçek zamanlı çeviri özelliği geliyor

Ürün ve mühendislik başkanı Velchamy Sankarlingam, “Kullanıcılarımıza mutluluk sunmanın ve toplantı verimliliğini artırmanın yeni yollarını sürekli arıyoruz ve makine çevirisi çözümleri, dünya genelindeki Zoom müşterileri için platformumuzu geliştirmede kilit rol oynayacak” dedi. Söz konusu satın alma, şirketin yakın zamanda Webex yazılımına gerçek zamanlı bir çeviri özelliği ekleyen Cisco gibi rakiplere ayak uydurmasına yardımcı olacak. Zoom pandemi boyunca etkileyici bir yükseliş yaşarken, rakiplerine kıyasla büyümenin hep bir yolunu aradı. Bu yeni özellikle şirket alanında öncülük edecek.

Tapo C310 dış mekân kamerası: Gece gündüz, uygun fiyatlı güvenlik