Zenfone Zoom S, Avrupa’ya geliyor

Asus ZenFone Zoom S

Hali hazırda Asya ve Amerika’da satılmakta olan Zenfone Zoom S ya da diğer adıyla Zenfone 3 Zoom, Avrupa pazarına geliyor. İşte fiyatı.

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Asus, özellikle Asya ve Amerika pazarında güzel işler başarıyor. Şu anda Tayvan’ın en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren ismi konumunda bulunan Asus, özellikle kamera odaklı cihazları ile beğeni topluyor. Asus’un kamera odaklı modeli Zenfone 3 Zoom ya da Amerika’daki ismi ile Zenfone Zoom S, bu yılın başlarında Amerika’da satışa sunulmuştu.

Amerika’nın ardından hemen Asya’da pazarında da kullanıcıların beğenisine sunulan Zenfone Zoom S şimdi de Avrupa’ya geliyor. Asus’tan yapılan açıklamaya göre, Zenfone Zoom S, 7 Temmuz’dan itibaren Avrupa’daki bazı ülkelerde de satışa sunulacak. Gelen bilgilere göre cihazın ilk olarak Hollanda’da kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Zenfone 3 Zoom’un Avrupa’daki (daha doğrusu Hollanda’daki) fiyatı ise 469 euro olarak belirlenmiş durumda. Açıkçası bu fiyatın beklenilenin biraz üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Zenfone 3 zoom, arka tarafında f/1.7 diyafram aralığına sahip 12MP’lik iki kamera bulunduruyor. Cihazın ön kısmında ise 13MP’lik selfie kamerası yer alıyor.

1080p çözünürlüğünde 5.5 inçlik bir AMOLED ekranla gelen telefon, gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 625 yonga setinden alıyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen Zenfone Zoom S, 5000 mAh gücünde ortalamanın oldukça üzerinde bir bataryadan besleniyor.

Cihazın Avrupa ile birlikte ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor.