Asus ZenFone Zoom sertifika almayı başardı!

asus zenfone zoom tenaa

CES 2015’te duyurulan ZenFone Zoom modeli, TENAA sertifikası almayı başardı. Telefon, sadece kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Fotoğraf meraklıları için ZenFone Zoom’un detayları haberimizde.

asus-zenfone-zoom-tenaa

3X optik yakınlaştırma özelliği sunan Asus ZenFone Zoom modeli, Çin’de TENAA sertifikası almayı başardı. Telefonun yakınlaştırma modülünde HOYA donanımı kullanıldı. 13 MP çözünürlükte bir kamerayla donatılan ZenFone Zoom modelinde OIS (optik görüntü sabitleme özelliği), lazer destekli otomatik odaklama ve f/2.0 diyafram aralığı sunuluyor. Telefon, düşük ışık koşullarında kaliteli kareler vaad ediyor.

Model zaten CES 2015’te sergilenmiş ancak daha sonra haber alınamamıştı. 5.5 inç büyüklüğündeki ekranında 1080 x 1920 piksel çözünürlükle gelen modelde Intel ATOM Z3580 yongası kullanılıyor. Bu yonfa  dört çekirdekli 2.3 GHz işlemciye sahip. 2 ve 4 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra telefonda 16, 32, 64 ve 128 GB depolama alanı seçenekleri var. Ayrıca 128 GB’ı bile yetersiz bulanlar için micro SD slotunun müjdesini verelim.

Ön kamera tarafında ise 5 MP çözünürlük tercih edilmiş. Telefon bu gelişmiş kamerasıyla birlikte 11.95 mm kalınlığında ve 185 gram ağırlığa sahip. Fiyat olarak 399 Dolardan piyasaya çıkacak.

Standart bir akıllı telefon olmanın haricinde ZenFone Zoom’un asıl hedef kitlesi fotoğraf meraklıları. Telefon tıpkı Galaxy Zoom serisi ve Lumia 1020 modelleri gibi özel bir kitleye hitaben piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

iMessage üzerinden para gönderme devri!