Zenfone 2’de Windows 7 Çalıştırdılar!

asus zenfone 2 windows 7 2

Asus’un CES 2015’te duyurduğu Zenfone 2 modeli, tüm dünyada büyük ilgi uyandırdı. Türkiye’de de satışa çıkan Intel işlemcili Zenfone 2’de bir grup geliştirici Windows 7 işletim sistemini çalıştırmayı başardı. Windows 7 çalıştıran Asus Zenfone 2’nin detayları ve videosu haberimizde.

asus-zenfone-2-windows-7

CES 2015’te duyurulan, fiyat performans ürünü olarak farklı versiyonlarla üretilen Asus Zenfone 2’de Intel işlemci kullanılıyor. Intel zaten bir süredir mobil pazara girmeyi hedefliyordu ve bu konuda en büyük ortaklığını Asus ile gerçekleştirdi. Gelişen Atom işlemleri ile mobil pazarda ciddi performanslar sunabilen Intel’in tek avantajı fiyatı değil. XDA isimli dünyanın en büyük geliştirici platformlarından birinde Yua Ca Van isimli üye tarafından paylaşılan videoda Intel işlemci sayesinde Zenfone 2 isimli akıllı telefonda Windows 7 işletim sisteminin çalıştığını görüyoruz.

Söz konusu videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Yua Ca Van isimli geliştirici, benzer bir yöntemle Windows 8 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinin de Zenfone 2’de çalışabileceğini söylüyor. Ayrıca yakın zamanda göreceğimiz Windows 10 işletim sistemi de yine benzer şekilde çalışabilecek. Windows 7’nin neredeyse hatasız bir şekilde çalıştığını belirtelim. Zaten aşağıda videodan sizler de izleyebilirsiniz.

Android Uygulamaları Nasıl Şifrelenir?