DC’nin Anti-Kahramanı Lobo Geliyor!

lobo

Marvel’in anti-kahramanı Deadpool’un akıl almaz bir gişe hasılatı elde etmesi, en büyük rakibi DC Comics’e ilham kaynağı olmuş gibi gözüküyor. DC, suikastçi Lobo’yu, beyaz perdeye uyarlamaya hazırlanıyor.

Her ne kadar Man of Steel ve Christopher Nolan efsanevi Dark Knight serisi ile egemenliği biraz sarsılsa da, çizgi roman satışlarının aksine Marvel, beyaz perde de hala rakibinden çok önde. Avengers, The Guardians of the Galaxy, Wolverine serisi ve son olarak da Deadpool filmleri, bu başarıda ciddi pay sahibi.

Ne var ki DC Comics, her geçen gün Marvel-Disney ikilisinin canını sıkacak hamlelerde bulunuyor. İlk hamle, Zack Snyder’ın Man of Steel’ini temel alarak, çizgi-roman dünyasındaki popülerliği Avengers’dan çok daha fazla olan Justice League’i beyaz perdeye uyarlamaktı. Batman V Superman: Dawn of Justice, gelecek hafta gösterime girecek. Justice League karakterlerinin çoğunu barındıran filmden, 1 yıl sonra da Justice League kendi ismiyle, kanlı canlı olarak karşımıza çıkacak.

Ne var ki DC’nin hamleleri bu kadarla kalmıyor. Deadpool’un elde ettiği inanılmaz başarı, yapımcıları harekete geçirdi. DC evreninin tanrısal güçlere sahip anti-kahraman suikastçisi Lobo da, 2017’de sinema tutkunları ile buluşacak.

Lobo

Lobo ile Deadpool arasındaki bazı benzerlikleri gözden kaçırmak imkansız. Lobo, Deadpool gibi inanılmaz bir iyileştirme gücüne sahip. Tek bir damla kanından bile (Bayanlar baylar, çizgi-roman biliminden bahsediyoruz) yeniden doğma yeteneğine sahip figür, Superman’a denk olmasa da, akıl almaz bir kas gücüne sahip. Yani Lobo’yu beyaz perdeye uyarlamak için, Deadpool’dan çok daha fazla yapım bütçesi gerekiyor.

Filmin, 2017 sonunda gösterime gireceği kesin olsa da, ne yönetmen ne de oyuncu kadrosu açıklandı.

DC’nin anti kahramanı hakkında da birkaç satır kelam edelim. Lobo, iyilik ve kötülük arasındaki çizgiyi umursamayan bir şahıs. Tek bir ahlaki yükümlülüğü var: Kendi ölümüyle sonuçlansa dahi, kontratını öyle veya böyle tamamlamak.