YouTube yorumları için yeni özellik yolda

YouTube Türkiye temsilcisi

YouTube yorumları değişiyor. Artık kullanıcılardan rahatsız edici yorumlar yayınlamayı yeniden değerlendirmeleri istenecek. 

YouTube, internetteki video içerik platformları için kolayca en büyük platformlardan biri olmayı kısa sürede başarmıştı. İçerik oluşturuculara yardımcı olmak isteyen YouTube, nefret yorumları göndermeden önce onay gibi platforma birkaç güncelleme ve daha fazlasını sunuyor. Ancak YouTube yorumları yeni güncelleme ile değişecek.

YouTube Yorumları, pek çok nefret dolu ve zararlı mesajın paylaşıldığı önemli bir alan oluşuyor. İçerik oluşturucuların yorumlar üzerinde bir miktar kontrolü olsa da, çoğunu düzenlemek hâlâ çok zor. Dolayısıyla YouTube, bir mesajın YouTube’un topluluk kurallarına aykırı olması durumunda yorum yapandan mesajını yayınlamadan önce onaylamasının isteneceği bir özellik sunuyor. Bu küçük bir adım, ancak bir fark yaratabilir.

Google Chrome 87 bu yeniliği ile dikkat çekiyor

YouTube açısından, YouTube Studio’da bu tür yorumları algılamak ve tanımlamak için daha donanımlı olacak yeni filtreleri test ediyorlar ve bunları içerik oluşturucu dahil olmadan otomatik olarak inceleme için bekletiyorlar.

YouTube ayrıca, içerik oluşturucunun kim olduğunu belirlemeye çalışarak bu topluluklardan videolar için adalet sağlanmasını sağlamaya çalışıyor. YouTube, bugüne kadar videonun içinde ne olduğunu çok net bir şekilde belirleyebiliyordu. Ancak videoyu kimin yüklediğini, daha spesifik olarak yükleyicinin hangi topluluğa ait olduğunu belirleyemiyordu. Bunu çözmek için, yükleyicilerin cinsiyet, cinsel yönelim, ırk ve etnik kökenleri belirtebilecekleri gönüllü bir katılım anketi başlatıyorlar.

YouTube yorumları

YouTube, bu bilgilerle, bu marjinal topluluklardaki içerik oluşturucular için video istatistiklerini daha iyi anlamak istiyor ve onları geliştirmek için daha iyi araçlar oluşturmayı umuyor. Her zaman olduğu gibi, YouTube bu verileri reklam amacıyla kullanmayacak ve içerik oluşturucular verilerini istedikleri zaman silebilecek.