YouTube resim içinde resim modu, iPhone ve iPad’e geliyor

YouTube, spamler ile savaşmak için yeni araçlar sunuyor

Google, YouTube’un diğer uygulamaları kullanırken kayan bir pencerede video izlemenizi sağlayan iOS ve iPadOS için resim içinde resim modunun daha fazla kişiye sunulduğunu duyurdu. Pazartesi günkü bir gönderiye göre, özellik iOS 15’e sahip cihazlarda kullanılmaya başlanacak.

YouTube resim içinde resim modu, iPhone ve iPad’e geliyor. YouTube Premium aboneleri, dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar bu özelliğe erişebilecek ve her türlü videoyu izlemek için kullanabilecekler.

YouTube, içerik oluşturucuların düzeltmeler yapmasını kolaylaştıracak

Ancak YouTube, abone olmayan YouTube kullanıcıları için özelliğin yalnızca ABD’de kullanılabileceğini söylüyor. Şirket ABD’de, “iPhone ve iPad’de YouTube uygulamasını kullanan herkesin” bu özelliği alacağını, ancak bunun yalnızca “müzik dışı içerik” için kullanılabileceğini söylüyor. Android kullanıcısıysanız muhtemelen bu özelliğe yıllardır sahipsiniz ve YouTube, bugün bu konuda hiçbir şeyin değişmediğini söylüyor.

youtube shorts 1

Bu haber, bir süredir çeşitli yöntemlerle resim içinde resim moduna erişebilen bazı Premium aboneler içinse biraz kafa karıştırıcı olabilir. Haziran 2021’de şirket, özelliğin ödeme yapan müşteriler için uygulamaya geçtiğini ve ücretsiz kullanıcılarına da resim içinde resim getirmeyi planladığını söylemişti.

YouTube resim içinde resim modu, iPhone ve iPad’e geliyor

Ağustos ayına kadar, Premium abonelerin etkinleştirebileceği deneysel bir özellik olarak mevcuttu. Ardından, Nisan 2022’de YouTube, denemeyi sonlandırdı ve böylece kullanıcılar artık özelliği kullanmak için kaydolamayacaktı. O sırada şirket, “yakında” özellik hakkında paylaşmak için daha fazla ayrıntıya sahip olacağını söyledi.

YouTube, Ukrayna ile ilgili 70.000 videoyu kaldırdı

Özelliğe erişiminiz olup olmadığını görmek için YouTube uygulamasına gidin, bir video oynatmayı deneyin ve ardından ana ekranınıza veya başka bir uygulamaya gitmek için YouTube uygulamasından çıkın. Hesabınız için resim içinde resim etkinleştirildiyse, video otomatik olarak kayan bir pencerede açılır. YouTube uygulamasının sağ üst köşesindeki profil resminize dokunarak, Ayarlar > Genel’e giderek ve “Resim içinde resim” etiketli bir düğmeyi kontrol ederek de özelliği kontrol edebilirsiniz.

SpaceX cephesinde korkunç olay! Uzay roketi patladı