YouTube Premium kullanıcıları yeni özellikleri hemen kullanabilecek!

YouTube algoritmaları Sedat Peker

Sayıları giderek artış gösteren YouTube Premium kullanıcıları, yeni özellikleri hemen kullanabilme imkanına sahip olacak. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Normal şartlarda YouTube Premium kullanıcıları herkes için geçerli temel özellikleri kullanabiliyor. Ancak yapılan bazı yenilikler ile birlikte bu durum biraz değişti. Reklamsız bir şekilde video izleyebildiğiniz ve YouTube Music gibi platformları kullanabildiğiniz Premium bundan sonra çok daha fazla özelliği kendi bünyesinde barındırabilecek. Bunlar içerisinde en fazla göze çarpanıysa deneysel özellikleri ilk kullananlardan olabilme imkanı.

YouTube platformu Premium kullanıcı sayısını artırmak istiyor

Dünyanın en büyük platfromları içerisinde yer alan Google ve YouTube, neredeyse sürekli yeni özellikler denemeye çalışıyor. Bazen bu yenilikler video ağırlıklı olurken kimi zaman da temel değişikliklere yer verilebiliyor. İsteyen birçok kişi deneysel yeni özellikleri kullanabiliyordu ve bunun için Premium şartı aranmıyordu.

YouTube Premium kullanıcıları

Yapılan yeni açıklamalara bakılırsa firmanın deneysel özelliklerinin öncelikli olarak Premium abonelere denetileceği kesinleşti diyebiliriz. Bunun en önemli nedeni hiç şüphesiz Premium kullanıcı sayısını büyük ölçüde artırabilmek. Her ne kadar bu yeni bir strateji gibi görünse bile şirket uzun süredir bunu devam ettiriyor. iOS 14’te resim içinde resim özelliği, gelecek yeni özellikler arasında yer alıyor.

YouTube ile alakalı yapılan açıklamada; Chrome üzerinden video ararken ses kullanma gibi yeni bazı özelliklerin de geleceği ifade edildi. Bu sayede aramalardaki sonuçlar çok daha hızlı olacak. Eğer Premium üyeliğiniz varsa 22 Ekim tarihine kadar deneysel özelliklerden faydalanabilirsiniz.