YouTube’dan iPad için çoklu ekran desteği geldi!

youtube ipad destegi

Uzun zamandır beklenen bir güncelleme olan iOS için YouTube uygulaması sonunda güncellendi. iOS 9’un ekranı bölme özellikleri artık destekleniyor.

iOS 9 işletim sistemi ile birlikte iPad Air 2 ve iPad mini 4 modellerine gelen ekranı bölme özellikleri YouTube tarafından desteklenmiyordu. iPad Pro’da da kullanılan bu özellikleri kullananlar için sevindirici bir haberimiz var.

iPad için YouTube çoklu ekran özelliği!

Geçtiğimiz gün YouTube, iOS için App Store’da bulunan uygulamasını güncelledi. Daha önce resim içinde resim (Picture-in-picture) özelliğine destek veren YouTube, artık Split View ve Split Over özelliklerini de destekliyor.

iPad Pro 12.9, iPad Pro 9.7, iPad Air 2 ve iPad mini 4 modellerinde desteklenen bu çoklu ekran özelliklerinden artık YouTube da faydalanabilecek. Geciken bir güncelleme olsa da sonunda gelmesi sevindirici oldu. Kullanıcıların bir kısmı, alternatif uygulamalarla bu eksikliği zaten gideriyordu.

Artık uyumlu iPad cihazınızda ekranı ikiye bölerek, bir tarafta YouTube’dan video izleyebilir, diğer taraftan bir başka uygulamayı kullanabilirsiniz. Veya resim içinde resim özelliği ile YouTube’u ekranın sadece bir köşesine alarak, işinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

Güncelleme sırası artık Apple’da. iPad için sunulan bu çoklu ekran özelliklerinin iPhone modelleri için de duyurulması bekleniyor. YouTube uygulamasını App Store üzerinden ücretsiz olarak güncelleyebilirsiniz.

Güneş enerjisiyle telefon şarj etmek için 8 aksesuar!