Youtube, reklam engelleme uygulaması kullanan kullanıcılarını kısıtlayacak

Youtube, reklam engelleme

YouTube, reklam engelleme uygulaması kullanan  kullanıcılardan üç videodan sonra uygulamayı  kapatmalarını ya da premium abonelik satın almalarını isteyerek.

Reddit’teki kullanıcıları, masaüstünde bir reklam engelleme uzantısı kullanan kişilerde bir uyarı işareti gösteren Youtube’un ekran görüntülerini yayınladılar.

Uyarıda “Video oynatıcı 3 videodan sonra engellenecektir” yazıyor. Mesajın devamında ise “Görünüşe göre bir reklam engelleyici kullanıyor olabilirsiniz. YouTube uygulamada izin verilenler listesine alınmadığı ya da reklam engelleyici devre dışı bırakılmadığı sürece video oynatımınız engellenecektir.” yazıyor.

2 2

Başka bir kullanıcı ise YouTube’un videoya erişimi engellemesinin ardından bir ekran görüntüsü paylaştı. Mesajda “Reklam engelleyiciler YouTube’un Hizmet Şartlarını ihlal ediyor” ifadesi yer aldı. Bazı kullanıcılar YouTube’un mobil cihazlarda da reklam engelleyicileri kısıtladığını deneyimledi.

Youtube’un yaptığı açıklamada bu uyarı işaretinin bir denemenin parçası olduğunu söyledi. Reklam engelleyicileri etkin olan izleyiciler, YouTube’da reklamlara izin vermeye ya da YouTube Premium’u denemeye çağıran küçük bir test yürütüyoruz denildi.

Youtube, reklam engelleme

Google, kullanıcıların reklam engelleyicilerinde YouTube‘a izin vermemesi durumunda, oynatmayı bir süreliğine devre dışı bırakabileceğini de söyledi.

Şirket geçmişte de insanları premium aboneliğe geçmesi için bazı testler yapmıştı. Geçen yıl kısa bir süre için kullanıcılardan 4K videoları izlemek için ücretli bir plan satın almalarını isteyen bir test gerçekleştirilmişti. Hatta geçtiğimiz Eylül ayında, kesintisiz bir deneyim için videonun başında 11 adede kadar atlanamayan reklam göstermeyi de denedi.  Belli ki Youtube, gelir kaynaklarını arttırmak için  bu testlere  fazlasıyla devam edecek.

YouTube mini oyun merkezi haline gelecek