YouTube Premium Full HD video indirme imkanı sunacak!

youtube

YouTube Premium çok yakında güncelleme alarak 720P olan video indirme sınırını 1080P olarak değiştirecek gibi görünüyor. İşte detaylar.

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan YouTube’un Premium hizmeti, ilk 3 ay deneme özelliği ile büyük beğeni toplamıştı. Premium kullanıcıları YouTube’da reklamlara maruz kalmaktan kurtulmanın yanı sıra, video indirme ve arka planda oynatma gibi özelliklere de sahip oluyordu.

Aylık 16,99 TL gibi bir ücret ile sahip olabileceğiniz YouTube’un Premium hizmetinde, mobil cihazlarda video indirme sınırılı bulunuyor. Bu sınır YouTube tarafından şimdilik 720P olarak belirlenmiş durumda. Ancak bir Reddit kullanıcısı YouTube’un bu sınırı 1080P’ye çıkaracağını ortaya çıkardı.

macOS Catalina Public Beta 4 çıktı!

Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi video indirme seçeneğine tıkladığınızda 1080P opsiyonunu görebiliyorsunuz. Bu ekran görüntüsün ortaya çıkmasının ardından YouTube yetkilileri de bu olayı doğruladı.

Ancak YouTube’dan Full HD video indirme özelliğinin henüz ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Muhtemelen yaz ayları bitmeden bu özellik hem iOS hem de Android kullanıcılarının beğenisine sunulmuş olacaktır.

YouTube Premium