YouTube Müzik güncellemesi önemli yenilikler getiriyor

YouTube Music

YouTube tarafından paylaşılan yeni bir YouTube Music güncellemesi, bu platformun çok daha kullanışlı bir hale bürünmesini sağladı.

YouTube Müzik güncellemesi önemli yenilikler getiriyor. YouTube hakkında uzun zamandır sıradan bir video müzik sitesi olmaktan çok, tıpkı rakipleri gibi geniş tabanlı bir sosyal medya platformu olmaya çalıştığı iddiaları var. Peki YouTube zaten bu haliyle de bir sosyal medya platformu değil mi diye soranlara durumu şöyle izah edelim.

YouTube özellikle birkaç sene önceki haliyle, sadece video ve müzik dinlemek için kullanılan ancak bunun dışında etkileşimin Instagram ve Twitter’a göre yok denilecek kadar az olduğu bir mecraydı. Bununla birlikte YouTube’un üzerine yapışan video-müzik sitesi kimliğinden rahatsız olan Google, bu servisi daha geniş ölçekli bir sosyal medya platformu haline getirmek için kolları sıvadı.

YouTube, spamler ile savaşmak için yeni araçlar sunuyor

YouTube Müzik güncellemesi önemli yenilikler getiriyor

Bu amacı için kısa videolar ve hikayeler gibi daha çok TikTok ve benzeri platformlarda görmeye alıştığımız özelliklere kavuşan YouTube diğer taraftan ise müzik dünyasındaki yerini temelli kaybetmemek için bu misyonunu yeni kurulan alt markası YouTube Music’e emanet etti. Başta Spotify olmak üzere sektörde pek çok güçlü rakibi olan YouTube Music ise, art arda aldığı güncellemeler ile sektörün eskilerine yetişmeye çalışıyor.

YouTube, içerik oluşturucuların düzeltmeler yapmasını kolaylaştıracak

YouTube Music kullanıcılarının uzun bir zamandır talep ettikleri çoklu seçim özelliğinin bugün yeni bir güncellemeyle servis edilmesi de işte bu açıdan çok önemli. Özellikle masa üstü YouTube Music’in masaüstü uygulamasında bundan sonra birden fazla şarkıyı eş zamanlı olarak seçebilecek olan kullanıcılar, bu yeni çoklu seçim özelliği sayesinde seçtikleri bu şarkılardan yeni bir liste oluşturabilecek ya da bunları topluca o an çalan bir şarkının arkasından sıraya ekleyebilecek.

YouTube oynatıcısı artık bir videonun en popüler kısımlarını gösterebilecek

Ayrıca yeni özellik sayesinde mevcut listelerini de kolaylıkla düzenleyebilecek olan YouTube Music kullanıcılarının gelen bu güncellemeden son derece memnun olduğu konuşuluyor.

Facebook NFT özelliğini sunmaya başladı