Facebook NFT özelliğini sunmaya başladı

Facebook Pay artık Meta Pay olarak adlandırılacak!

Facebook NFT özelliğini belli başlı içerik yaratıcılarına sunmaya başladı. Yetki verilen kişiler NFT’lerini Facebook’ta paylaşabilecekler.

Bildiğiniz gibi bugün artık sosyal medya platformları ile alış veriş siteleri entegre hale gelmiş durumda. Hatta Facebook pazar yeri adını verdiği platformu ile doğrudan bu alana girmiş durumda. Haliyle NFT’lerin de bir gün bu platformlara entegre edilmesi kaçınılmaz görünüyordu. Nitekim Meta, geçtiğimiz aylarda Instagram’da NFT desteği sunmaya başlayarak bu yolda ilk adımı atmıştı. Ancak Meta’nın sosyal medya platformlarına NFT desteği ekleme çalışmaları Instagram ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Çünkü şirket şimdi de bir diğer sosyal medya platformu olan Facebook’da NFT desteği sağlayacak bir özellik test etmeye başladı.

Facebook NFT

Facebook NFT özelliği ilk olarak sınırlı sayıda içerik üreticisine sunuldu. Hatırlayacak olursanız Instagram’da NFT desteği test edilmeye başlandığı ilk dönemde de benzer bir strateji izlenmişti.

Konu hakkında TechCrunch’a bir açıklama yapan Meta sözcüsü, şirketin belli başlı içerik üreticilerine Facebook’ta NFT paylaşma yetkisi verdiğini açıkladı. Bu özellik sayesinde içerik yaratıcıları sayfalarında, ayrı bir sekme altında NFT’lerini paylaşabilecekler. Aynı Instagram’da olduğu gibi Facebook’ta da NFT’ler “dijital koleksiyon ürünleri” etiketiyle yer alacaklar.

Mark Zuckerberg, Facebook NFT özelliğini birkaç hafta önce duyurmuş, yakında bu özelliği sunacaklarını söylemişti. Zuckerberg’in bu açıklamasından kısa süre sonra da NFT özelliği sınırlı sayıda kişiye sunuldu. Yakında bu isimlere yenilerinin de katılacağı tahmin ediliyor. Çünkü şu ana kadar seçilen isimlerin tamamı ABD’den.

Öte yandan NFT’lerin aynı anda Facebook ve Instagram’da birlikte paylaşılması için de çalışılıyor fakat bu bağlantının kurulması biraz zaman alacak gibi duruyor.

“Kripto kraliçesi” FBI’ın en çok arananlar listesine girdi