Google Chromecast Ultra duyuruldu!

chromecast ultra 4k

Google etkinliğinde sahne alan bir diğer cihaz ise yeni Chromecast Ultra oldu. Google Chromecast Ultra 4K çözünürlük desteği ile dikkat çekti.

Kablosuz görüntü ve ses aktarım cihazı Google Chromecast, 2013 yılından bu yana oldukça beğenilen bir ürün oldu. 4 Ekim akşamı ise bu cihazın üçüncü jenerasyonu Google tarafından duyuruldu. Yeni Chromecast cihazın teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi sizlerle.

Google Chromecast Ultra özellikleri!

Yeni Google Chromecast bu sefer “Ultra” takısı alarak karşımıza çıktı. Chromecast Ultra olarak duyurulan cihaz, kablosuz görüntü ve ses aktarımda bir adım daha öteye gidiyor. Artık Chromecast, 4K çözünürlüğe ve Dolby Vision desteğine sahip.

Bir süredir söylenti şeklinde gündeme gelen iddialar bu sayede doğrulanmış oldu. Chromecast Ultra HDR ve Dolby Vision ses desteği ile artık çok daha kaliteli aktarım yapabilecek. Cihazın üzerinde artık Ethernet portu da yer alıyor. Google, yeni cihazın eskisine oranla 1.8 kat daha hızlı olduğunu açıkladı.

Cihazın çalışması için en az Android 4.1 veya iOS 8.0 sürümlü bir mobil aygıtla eşleşmesi gerekiyor. Masaüstü tarafında ise Mac OS X 10.9 ve Windows 7 üzerindeki sürümlerle uyumlu. Şimdilik tek renk seçeneği siyah olarak görülüyor.

Chromecast Ultra ile artık 4K içerikleri de televizyona aktarmak mümkün olacak. Netflix, YouTube, Google Play ve Vudu gibi içerik sağlayıcıları önümüzdeki aydan itibaren Chromecast Ultra tarafından desteklenecek. Cihazın fiyatı ise 69 dolar olarak açıklandı. Kasım 2016’da satışa çıkması bekleniyor.

Google Pixel ve Pixel XL modelleri duyuruldu!