38 yıllık televizyonda Chromecast çalıştırdılar!

retro televizyon

Google Chromecast aracı ilk çıktığı günden bu yana Android kullanıcıları için önemli araçlardan biri oldu. Ancak böylesi bir uygulama daha önce görüldü. 38 yıllık antika sayılabilecek televizyonda Chromecast çalıştı!

Dr. Moddnstine isimli YouTube kanalı ilginç bir video ile karşımıza çıktı. Retro cihazlarla ilginç uygulamalar yapan kanal 1978 yılında üretilen General Electric’in taşınabilir televizyonunda Chromecast çalıştırdı.

Chromecast, HDMI bağlantısı ile günümüz televizyonlarına zaten bağlanabiliyor. Bunun neresi ilginç diye merak ediyor olabilirsiniz. İlginç olan şey, söz konusu eski televizyonda herhangi bir görüntü giriş-çıkışı olmaması. Televizyonda sadece ses çıkışı bulunuyor!

Android işletim sistemli telefonunu televizyona bağlayan kullanıcı, ses çıkışı ile televizyonu kendi ses sistemine bağladı. Peki ama telefonun görüntüsü kablosuz şekilde televizyona nasıl aktardı?

Bu eski televizyon, görüntüyü eski tip anten ile alıyor. Kullanıcı ile bu anten sinyali direkt olarak ileten bir cihazı antene bağlıyor. Yani televizyonun alacağı yayına bir modifikasyon yapıyor. Antene bağlanan cihaza ise Chromecast bağlanıyor. Bu ilginç uygulamayı aşağıda görebilirsiniz.

Eğer bunun nasıl yapıldığını detaylı olarak görmek istiyorsanız, videonun uzun versiyonunu aşağıda bulabilirsiniz. Teknoloji meraklıları için son derece ilginç olan bu modifikasyon işte böyle yapılıyor. Siz de evinizdeki eski televizyona böyle bir özellik eklemek ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Huawei P9 ve P9 Plus resmi olarak duyuruldu!