Microsoft, İsrailli Şirket Cloudyn’i Satın Alıyor

Cloudyn

Microsoft, bir İsrail çıkışlı şirketi daha bünyesine katıyor. Amerikalı teknoloji devi bulut çözümleri sunan Cloudyn’i satın almak üzere.

Microsoft, bünyesine yeni şirketler katmaya devam ediyor. Son yıllarda ufak çaplı şirketleri alarak büyümeye devam eden teknoloji devi, bir İsrail şirketini daha satın almaya hazırlanıyor. İsrail basınında çıkan haberlere göre Amerikalı teknoloji devi, İsrail menşeili Cloudyn şirketini satın alacak. Yeni kurulmuş bir şirket olan Cloudyn, bulut hizmetleri takibi ve analizi alanında faaliyet gösteriyor.

Henüz iki şirketten de resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak basında yer alan haberlere göre Microsoft, İsrail çıkışlı şirketi almak için 60 milyon dolar ödeyecek. Satya Nadella başa geçtiğinden beri bulut çözümlerine ağırlık veren şirket, Cloudyn’i satın alarak bu alanda verdiği hizmeti daha da geliştirecek. İsrailli şirket yakın zamanda kurulmuş bir şirket olmasına rağmen HP ve Ticketmaster şirketlerle birlikte çalışıyor. Bu anlaşma ile ilgili resmi bir açıklamanın çok yakında yapılması bekleniyor.

6 GB RAM’li Galaxy S8+ Yok Satıyor