YouTube çok kullanışlı yeni bir özellik alıyor

YouTube çok kullanışlı yeni bir özellik alıyor

9to5Google’ın bildirdiğine göre YouTube, video izlerken akıllı telefondan masaüstüne hızla geçiş yapmanızı sağlayan yeni bir özellik alıyor. İşte detaylar.

Android veya iOS’ta YouTube uygulamasında bir şey izliyorsanız ve video bitmeden çıkarsanız, web üzerinde YouTube’u başlattığınızda alt köşede aynı videoya sahip bir mini oynatıcı açılacak. Bununla birlikte, genellikle olduğu gibi kanal adını göstermek yerine, başlığın altında “İzlemeye devam et” sekmesi yer alacak. Oynat düğmesine tıklamak mini oynatıcıda oynatmayı başlatacak veya videoyu açmak için görüntüyü genişletme seçeneği sunulacak. Bu özellik sayesinde izlediğiniz videolara kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Aniden mobil versiyondan çıkmanız gerektiyse daha sonra bilgisayarınızda kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Böylece izlediğiniz videoları kaybetmeyecek veya bir şey kaçırmayacaksınız.

YouTube çok kullanışlı yeni bir özellik alıyor

Bu özellik, YouTube’un Android beta test programında olmama rağmen yakında geniş bir sürüme yayılacak. Tüm sosyal medya platformları birbirinden farklı özellikler sunmada adeta yarışıyor desek yanlış olmaz. Özellikle ilgili tüm testlerin yolunda gitmesinin ardından daha geniş bir sürümle özellik yayılmaya başlayacak. Bazı iOS kullanıcıları şimdiden özellikten yararlandıklarını duyurdu. YouTube mobil uygulamada izledikleri videoların bilgisayar geçtiklerinde kaldığı yerden devam ettiğini bildiren kullanıcılar özelliği oldukça kullanışlı buluyor. Özellik sayesinde kullanıcılar kaldıkları yerden izledikleri videoları izleme şansına erişiyorlar. Üstelik yarım kalan videoyu böylece unutmamış oluyorlar. Siz de özelliğin gelip gelmediğini mutlaka kontrol edin.

İsrail casus yazılımı Türkiye’de: Hiç fark ettirmeden cihazlara sızıyorlar