Periscope kullanıcıları için önemli bir güncelleme geldi!

periscope mobil uygulama

Twitter’ın en başarılı girişimlerinden biri olan Periscope, önemli bir güncelleme ile yeni özelliklere kavuştu. Kullanıcıların mobil cihazlarından canlı yayın yapmalarını sağlayan uygulama Periscope’a hangi özellik geldi? Detayları haberimizde.

periscope-mobil-uygulama

Kullanıcıların akıllı telefon ve tablet bilgisayarları ile diğer kullanıcılarla etkileşim içerisinde canlı yayın yapmalarını sağlayan uygulama Periscope güncellendi. Ülkemizde büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan uygulama, güncellemeler ile yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yatay yayın yapma özelliğe kavuşan uygulama, kısa bir süre önce Apple TV için yayınlanmıştı.

Periscope üzerinde yapılan yayınları tekrar izlemek bir süreliğine mümkün oluyor. Ancak yayınları izlerken, başından sonuna kadar izlemeniz gerekiyor ve çıktığınızda tekrar kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz. Periscope bu soruna bir çözüm getirdi.

Artık Periscope üzerinden yapılan yayınları tekrar izlemek istediğinizde, kaydedilmiş yayın videoları içerisinde ileri ve geri sarma işlemlerini yapabileceksiniz. Yani yayının tamamını izlemek zorunda kalmayacaksınız. Bu özelliği kullanmak için tekrar yayınını açtıktan sonra parmağınızı ekrana basılı tutmanız yeterli. Videonun oynatma çubuğu üzerinde ileri ve geri hareket etmek mümkün oluyor.

Güncellenen Periscope, Android için Google Play Store’da, iOS için ise App Store’da sizleri bekliyor. Bu özellik Android için güncelleme yapıldığı anda kullanılabilecek ancak iOS tarafında bu güncellemenin haftaya aktifleştirileceği söyleniyor. Yeni özelliğin nasıl çalıştığını aşağıda görebilirsiniz.

periscope-ileri-geri-sarma

En ilginç 5 Android telefon!