YouTube bile bu rekabete daha fazla dayanamadı!

YouTube Premium ve YouTube Müzik artık toplam 50 milyon aboneye sahip

Dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından biri olan YouTube, günden güne şiddetlenen “video akış hizmetleri” sektöründeki rekabette daha fazla ayakta kalamadı.

YouTube bile bu rekabete daha fazla dayanamadı! Dünyanın en popüler, en bilinen ve gündemi etkileyen video ve müzik sitesi hangisidir diye sorsak muhtemelen akla gelecek ilk isim YouTube olacaktır. Son zamanlarda yaptığı atılımlarla klasik bir video-müzik sitesinden ziyade sosyal medya sitesi hüviyetine bürünen bu ünlü ismin işleri her zaman istediği gibi gitmeyebiliyor.

YouTube’u yakından takip edenlerin bildiği üzere, bu sosyal medya sitesinin Originals isimli bir uygulaması mevcuttu. Şimdiki ismi YouTube Premium olan, ilk çıktığında ise YouTube Red olarak bilinen ücretli üyelik sisteminin önemli artılarından biri olarak tanıtılan Originals hizmeti, içerisinde birçok özel yapım ve proje bulunduruyordu.

YouTube çok kullanışlı yeni bir özellik alıyor

YouTube bile bu rekabete daha fazla dayanamadı!

YouTube Premium kullanıcılarının büyük umut bağladığı ancak bir türlü kendinden beklenen içerik kalitesi ve sayısına ulaşamayan Originals, YouTube’un kararıyla içerik üretim faaliyetini sonlandırıyor. Hali hazırda başlamış projelerin takvime uygun şekilde bitirileceğini belirten yetkililer, bununla birlikte artık yeni içeriklerin üretilmeyeceğini resmen duyurmuş oldu.

Aslında bu karar çok da şaşırtıcı olmadı. Karşısında hepsi bir tarafa Netflix gibi bir rakibi varken, YouTube Originals’in çok da fazla şansı yoktu. Öyle görünüyor ki zaten şirkette bunun farkındaydı. Çünkü yıllardır bir çığlık gibi yükselen içeriklere Türkçe alt yazı eklenmesi gibi basit bir talep bile, bir türlü dikkate alınmamış bunun yanında birkaç ufak belgesel dışında Türkiye veya Türkçe ile alakalı herhangi bir yapım da sunulmamıştı.

Amazon ilk fiziksel giyim mağazasını açıyor