YouTube, 30 saniyelik atlanamayan reklamlar getiriyor

YouTube, 30 saniyelik atlanamayan reklamlar getiriyor

YouTube reklamları çoğu kişi tarafından sevilmiyor ancak şimdi size kötü bir haberimiz var. İşte tüm detaylar.

YouTube videolarını TV’nizde izliyorsanız, tıpkı geleneksel TV kanallarındaki reklamlar gibi, çok geçmeden atlayamayacağınız 30 saniyelik reklamlarla karşılaşabilirsiniz. Video platformu, reklamverenler için düzenlediği Brandcast etkinliği sırasında bağlantılı TV’lere 30 saniyelik atlanamayan reklamlar getirdiğini duyurdu. Seçeneği, web sitesinin en popüler kanallarının kitlelerine ulaşmak isteyen uygun müşterilere kullanılabilir hale getirecek.

YouTube önerileri çocukları kötü yönlendirmekle suçlandı

YouTube, Select gösterimlerinin yüzde 70’inin TV’lerde yer aldığını söylüyor, bu nedenle yeni biçim, reklamverenlere hizmetlerini veya ürünlerini “daha zengin hikaye anlatımı” sağlayacak şekilde daha fazla gösterme şansı verecek. Halihazırda düzenli olarak 15 saniyelik iki reklamı arka arkaya görebileceksiniz. Bu düzenleme şu anda ABD ve Kanada’da genel olarak mevcut ve bu yıl içinde dünya çapında yaygınlaşacaktır.

YouTube, daha uzun atlama yapılmamasını sunmanın yanı sıra, ayrıca  TV’lere “duraklatma deneyimleri” de getiriyor. Duraklatma deneyimleri, Hulu’nun 2019’da piyasaya sürdüğü tanıtımlara benzer şekilde, izlediğiniz şeyi duraklat düğmesine bastığınızda gösterilen reklamlar demek. Son derece görsel ve hatta etkileşimli olmaları bekleniyor ve hatta tarayabileceğiniz QR kodlarını içerebilir. Böylece markaların web sitesini veya sosyal medya kanallarını ziyaret edebileceksiniz. Video izleme platformu reklamlarında bu özelliği sunmanın gerekli olduğunu düşünüyor, özellikle Twitter’ın reklam gelirleri ile geçindiğini gördükten sonra daha fazla reklam dahil edilmeye başlandı.

Google kullanıcıları zor durumda kalabilir! İşte detaylar!