Google kullanıcıları zor durumda kalabilir! İşte detaylar!

Google, Workspace uygulamaları için yeni görünümünü sundu

Google kullanıcıları zor durumda kalabilir! İşte detaylar! Bir süredir kullanmadığınız ancak durmasını istediğiniz bir Google hesabınız varsa, ona tekrar giriş yapmak isteyebilirsiniz. Şirket, bugün en az iki yıldır aktif olmayan hesapları silmeye başlayacağını duyurdu. Google bunu gizliliği artıran bir hareket olarak açıklıyor ancak bunu aynı zamanda Google’ın sunucularında depolamayı boşaltmak için maliyet düşürücü bir önlem olarak görmek de mümkün.

Google, bu Gmail hesaplarını silecek!

Bu yılın sonlarından itibaren, hesabı iki yıldır aktif olmayan herkes, 60 gün içinde oturum açmazlarsa hesabının devre dışı bırakılacağını belirten bir e-posta alacak. Devre dışı bıraktıktan sonra, şirket kalıcı olarak silmeden önce oturum açmak için 60 gününüz daha olacak. Yani, hesabınızı kurtarmanız için toplamda yaklaşık dört aylık bir ihbar süresi var ki bu da yeterince makul görünüyor. Google, hesapları silmeye en erken Aralık 2023’te başlayacağını söylüyor.

Şirket, hem silinme tehlikesiyle karşı karşıya olan hesaba hem de eklediğiniz kurtarma e-postalarına uyarı e-postaları gönderecek. Devre dışı bırakma ve silme işlemi, Gmail, Drive, Dokümanlar, YouTube, Google Fotoğraflar, Meet ve Takvim dahil olmak üzere o hesabı kullandığınız her şey için geçerli olacak. Bu durum yalnızca kişisel hesaplar için geçerli olduğundan iş veya okul e-postaları elemeden kurtulacak.

Bu uygulama Google, Meta ve TikTok ile verilerinizi paylaşıyor

Google kullanıcıları zor durumda kalabilir! İşte detaylar!

Şirketin belirtilen gizlilik nedeni, “Paradan tasarruf etmek istiyoruz” demekten kaçınmanın uygun bir yolu olsa da, bu çerçevenin bir anlamı var. Güncel parolalara sahip olmamanın yanı sıra, terk edilmiş hesapların iki faktörlü kimlik doğrulaması kurma olasılığı on kat daha azdır ve bu da onları ele geçirmeye karşı daha savunmasız hale getirir.

Google

Google, hesabın silinmesini önlemeyi basitleştiren bir web aracına sahip. Şirketin Etkin Olmayan Hesap Yöneticisi, verilerinize ne olacağına karar vermenize izin verirken, etkin olmayan hesaplar hakkında sizi daha sık uyarabilir. Orada, devre dışı bırakılma tehlikesiyle karşı karşıyaysa hesap verilerinizi uyarmak veya hatta indirmek için güvenilir kişileri seçebilirsiniz. Ve bir gün iptal olması durumunda, Google’ın tüm verilerinizi görüntülemenizi ve dışa aktarmanızı sağlayan çok eski Paket Servisi özelliğini kullanarak önceden plan yapabilirsiniz. Google kullanıcıları zor durumda kalabilir! İşte detaylar!

Oppo Reno 10’un çıkış tarihi sızdı