YouTube aşırı muhafazakar cumhurbaşkanı adaylarına kısıtlama getiriyor

YouTube TV, 14 evrensel kanalı kapatabilir

YouTube aşırı muhafazakar cumhurbaşkanı adaylarına erişim kısıtlaması getirme kararı aldı. Bu kararda cumhurbaşkanı adayının radikal siyasi görüşleri etkili. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

YouTube aşırı muhafazakar videolar konusunda tavrını netleştirdi. YouTube ve Twitter gibi sosyal medya platformları özellikle son dönemlerde çok fazla tartışılıyor. Bu platformlar tarafından alınan kararlar siyasi seçimlerde önemli etkiler oluşturuyor. Mesela Donald Trump ile ilgili yaşananlar bunun en önemli örnekleri içerisinde yer alıyor. Twitter platformu başta olmak üzere birçok sosyal medya sitesi onu engellemişti.

YouTube tarafından alınan bir karar ile birlikte Fransa cumhurbaşkanı adayı erişim kısıtlamasına uğradı. Onun aşırı derecede muhafazakar politikalara sahip olması milliyetçiliğin artmasına neden oldu. Ayrıca İslam ve göçmen karşıtlığı YouTube tarafından erişim kısıtlaması getirilmesinin bir diğeri nedeni.

YouTube aşırı muhafazakar adayların kurallara uyması gerektiğini düşünüyor

YouTube tarafından alınan bir karar ile birlikte 1958 yılında Cezayir asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak doğan Eric Zemmour kısıtlamaya uğradı. Kendisi göçmenlere karşı son derece sert bir tavra sahip. Bu yönüyle bazı sosyal medya platformları tarafından sevilmiyor.

YouTube aşırı muhafazakar

Kendisinin yayınladığı bazı görüntüler YouTube hesabından paylaşılıyor. Bu tür paylaşımlara yaş sınırı getirildi. Böylece herkes onun videolarına ulaşamayacak. YouTube Fransa sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda bu kararın kurallar çerçevesinde alındığı ifade edildi. YouTube aşırı muhafazakar cumhurbaşkanı adaylarına böylece gözdağı verdi.

TikTok ve YouTube çocukları korumamakla eleştiriliyor

Küresel çapta bu tür aşırı muhafazakar partiler bulmak mümkün. YouTube muhtemelen Fransa örneğinde olduğu gibi aşırı adaylara engel koyma yoluna gidebilir. Peki siz yaşanan bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.