YouTube dislike sayılarına müdahale edecek: Bu güncelleme çok ses getirir

bu YouTuberlar gelir

Video izleme platformları içerisinde önemli bir yere sahip olan YouTube, dislike sayılarına müdahale edecek gibi görünüyor. Şirketin bu kararı daha şimdiden tepki ile karşılandı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Google tarafından büyük oranda desteklenen YouTube platformu yeni güncellemelere imza atacak. Ancak bu seferki güncelleme diğerlerinden çok daha farklı olacak. Yoğun bir şekilde dislike alan videoların dislike sayısı gizlenecek. Böylece milyonlarca kullanıcının dislike verdiği videolar kolay bir şekilde saklanabilecek.

YouTube ile ilgili alınan bu karar çok ani oldu. Hiçbir kullanıcı böyle bir güncelleme gelmesini beklemiyordu. Özellikle “YouTube Rewind” gibi videoların bile milyonluk dislike alması konuya biraz daha ışık tutuyor. Uygulama belki de kendi videolarında bile yaşanan dislike krizlerini çözmek istiyor.

YouTube dislike sayılarına kafayı taktı

Dünyanın en büyük video uygulamaları içerisinde yer alan YouTube troller ile savaşmak için birçok yöntem arıyor. Özellikle bazı kanalların videolarına sürekli olarak saldıran troller ne yazık ki uygulamada olumsuz etkiler yaratıyor. Hatta birçok kişinin moralini altüst edebiliyorlar.

YouTube trollerden korumak için içerik üreticiler hakkında böyle bir karar almış olma ihtimaline sahip. Ancak uygulama tarafından bugüne kadar herhangi bir troll çalışması yapılmadı. Twitter bir ara uygulamayı trollerden temizlemek için çok fazla çaba harcamıştı. Sonuç olarak birçok kanal ve hesap kapatıldı.

YouTube Music aramalarında yeni bir dönem başlıyor: Herşey elinizin altında

Sosyal medya platformu üzerinden fikir sunmak isteyenler beğenme veya beğenmeme butonlarını seçiyor. Yeni alınan karar ise böyle bir seçim yapılmasını imkansız hale getiriyor. Peki sizce YouTube dislike sayılarının gizlenmesi doğru olacak mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.