TikTok ve YouTube çocukları korumamakla eleştiriliyor

TikTok ve YouTube çocukları korumamakla eleştiriliyor

Senato Ticaret Komitesi, sosyal medyanın çocuklar ve gençler üzerindeki etkisi hakkında üç saatlik bir duruşmayı daha tamamladı. Ancak son duruşma öncekilerden önemli bir şekilde farklıydı: TikTok, Youtube ve Snapchat’ten temsilciler de katıldı. İşte detaylar.

Üç uygulama, gençler ve daha genç kullanıcılar arasında en popüler uygulamalardan bazıları olsa da, üçü de milletvekillerinden Facebook ve hatta Twitter’dan daha az ilgi gördü. TikTok ve Snap ilk kez böyle bir duruşmaya katıldı. Her üç şirket de, son zamanlarda tütün şirketlerine benzetmeler yapan Facebook ile platformları arasında ayrım yaparak eleştirilerden kurtulmaya çalıştı.

TikTok ve YouTube çocukları korumamakla eleştiriliyor

Şirketler genel olarak çocuklara yönelik koruma eylemleri yapmadıkları için eleştirildi. Her şirket, hizmetlerinde ebeveyn denetimlerini ve diğer çocuk korumalarını artırmak için yeni özellikler vaat etti. YouTube Başkan Yardımcısı Leslie Miller, şirketin diğer yeni ebeveyn denetimlerine ek olarak YouTube Çocuk uygulamasında ebeveynlerin “kilitli bir varsayılan otomatik oynatma ayarı seçmesine” olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalıştığını söyledi. Daha fazla ayrıntı vermedi, ancak “önümüzdeki aylarda” başlayacağını duyurdu. Snap ayrıca ebeveynler için yeni özellikler üzerinde çalıştığını söyledi ve şirketin Küresel Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Jennifer Stout, özelliklerin “çok yakında kullanıma sunulacağını” belirtti. Güncellemenin, ebeveynlerin, en çok kiminle sohbet edildiği ve gizlilik ile  konum ayarları gibi ayarlara erişmelerini sağlayacağını duyurdu.

AMD, önümüzdeki ay yenilenmiş Zen 3 Ryzen CPU üretimine başlayacak