YouTube, yüz ve ses sahtekarlıklarını tespit edecek araçlar geliştiriyor

YouTube, yüz ve ses sahtekarlıklarını tespit edecek araçlar geliştiriyor

YouTube artık kullanılan sahte ses ve yüz efektlerini keşfedebilecek. İşte tüm detaylar.

YouTube, sanatçıları ve içerik oluşturucuları benzerlerinin izinsiz kullanımına karşı korumak için yeni araçlar geliştiriyor. Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, bir kişinin yüzünü veya şarkı söyleyen sesini kullanarak AI tarafından oluşturulan içeriği tespit edecek yeni teknolojinin hazırlık aşamasında olduğunu ve pilot programların gelecek yılın başlarında başlayacağını söyledi. Yaklaşan yüz algılama teknolojisinin, çeşitli sektörlerden kişilerin, yüzlerinin yapay zeka tarafından oluşturulan bir tasvirini kullanan içeriği “algılamalarına ve yönetmelerine” olanak tanıyacağını iddia ediliyor. YouTube, içerik oluşturucuların, aktörlerin, müzisyenlerin ve sporcuların, kendi benzerliklerinin deepfake versiyonunu içeren videoları bulmalarına ve bu videolar hakkında ne yapacaklarını seçmelerine olanak tanıyan araçlar geliştirdiğini söylüyor. Şirket henüz yüz algılama araçları için bir çıkış tarihi belirtmedi.

YouTube, yüz ve ses sahtekarlıklarını tespit edecek araçlar geliştiriyor

Bu arada “sentetik şarkı tanımlama” teknolojisi, YouTube’un otomatik IP koruma sistemi olan Content ID’nin bir parçası olacak. Şirket, aracın şarkı söyleme seslerinin yapay zeka tarafından oluşturulan versiyonlarını kullanan içeriği bulmasına ve yönetmesine olanak tanıyacağını söylüyor.

YouTube’un içerik oluşturucu ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Amjad Hanif bir blog yazısında “Yapay zeka geliştikçe insan yaratıcılığının yerini alması değil, geliştirmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. “Gelecekteki ilerlemelerde endişeleri gidermek ve ortak hedeflerimize ulaşmak için korkuluklar geliştirmeye devam edeceğiz.” Söz konusu özellik yakında gelecek.

Huawei Yeni Akıllı Saatlerini Ne Zaman Tanıtacağını Açıkladı