YouTube yatak vakti için uyarı yapacak

youtube yatak

Elinden telefonu düşüremeyen sanal dünya bağımlıları için artık hayat bir tık daha kolay olabilir. Ya da olmayabilir. Ama YouTube hayatı kolaylaştırmak için önlemlerini devreye sokuyor. 

YouTube yatak vakti için artık kullanıcıları uyaracak ve çok fazla video seyrettiklerini vurgulayacak.

YouTube yatak vakti uyarılarına hazır mısınız?

Kullanıcılar bu uyarının çıkması için gün içinde uyumak istedikleri saati ayarlardan belirleyebilecek. Bu saat yaklaşırken hala YouTube üzerinden video seyretmeye devam ediyorlasa, YouTube’un şefkatli yapay zekası kullanıcıya hadi artık yatağa mesajı verecek.

Bireylerin yatakta uyku öncesi cep telefonuyla zaman geçirmesi uyku düzenlerinin bozulmasına ve sağlıklarını kaybetmelerine neden olabiliyor. Bilim insanları, telefonların ekranlarındaki ışığın, zihnin uykuya dalmasını zorlaştırdığını belirtiyorlar. Bu nedenle yatakta telefonla uğraşmanın zararlı olduğuna dair ciddi uyarılar yapılıyor.

CD Projekt Avrupa’daki en değerli oyun yapımcısı oldu

YouTube şimdi, kullanıcıların sonu gelmeyen videoları arasında sörf yapmaya dalıp uykularını kaçırmalarını engellemek için, uyarı sistemini devreye aldı. Android ve iOS kullanıcıları gerekli ayarları yapmaları halinde, artık uyarı almaya başlayabilecekler. Uygulamanızı güncellemek gerektiğini de unutmayın elbette.

youtube yatak

YouTube’un ardından Facebook’un da benzer bir önlem alıp Instagram’da benzer “sağlıklı yaşam” uyarıları yapması mümkün görünüyor. Zira Instagram kullanıcılarının uygulamada geçirdikleri zamanın günden güne arttığı da biliniyor.

Peki siz, hergün kaç saat YouTube videosu seyrediyorsunuz. Ayrıca geceleri yatakta uyumadan önce de YouTube videoları izleme alışkanlığınız var mı?