Samsung ve LG, 4K çözünürlükte geri adım attı!

4k cozunurluk

Son yıllar akıllı telefon çılgınlığı ekran boyutlarını ve çözünürlüklerini artırmaya başladı. Ancak Samsung ve LG’den geri adım geldi. Sony’nin Xperia Z5 Premium modelinde 4K atağına rakiplerden cevap gelmeyecek. Detaylar haberimizde.

4k-cozunurluk

Geçtiğimiz Eylül ayında düzenlenen IFA 2015’te Sony Xperia Z5 Premium modeliyle mobilde 4K çözünürlüğü görmüştük. Monitörlerde ve akıllı televizyonlarda alışık olduğumuz bu çözünürlük mobil bir cihaz için beklenmiyordu. Ancak Sony bu cihazı satışa çıkardı. Gözler diğer markaların rakip ürünler duyurması için çevrilmişti ancak geri adım geldi.

Android cephesinin iki önemli akıllı telefon ve ekran üreticisi Samsung ve LG’nin 4K ekran çözünürlüğüne 2016 yılında geçmeyeceğine dair bir rapor var. Raporun kaynağı Güney Koreli bir haber sitesi. Bu raporda beklenilenin aksine LG ve Samsung, 4K konusunda henüz çekimserliği koruyor. Bu durum Sony’nin şimdilik işine yarayabilir. Çünkü kendi alanında bir rakip şimdilik bulunmuyor.

Samsung ve LG, 2016 yılında da Quad HD çözünürlüğe sahip modeller ile karşımıza çıkmaya devam edecek. 4K çözünürlüğün kendine göre önemli avantajları olsa da henüz aslında donanımsal tarafta yeteri kadar hazır olmayabilir. Çünkü grafik tarafında 4K, cihazları şimdilik gereğinden fazla zorluyor. Mevcut yongalar 4K çözünürlükte yüksek performans vermek için henüz Quad HD çözünürlükte olduğu kadar iyi değil.

Türkiye’nin Facebook raporu açıklandı! – 2015