Türkiye’de mobil internet kullanan kişi sayısı açıklandı: Beklentinin çok ötesine geçti

İnternet cayma bedeli

Türkiye’de mobil internet kullanan kişi sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Son yayınlanan raporlara bakıldığında bu sayının gerçekten de ciddi miktara yükseldiği ortaya çıktı. İşte konu ile alakalı merak edilen bütün detaylar.

Mobil internet günümüzün en vazgeçilmez konuları arasında yer alıyor. İnternetten Facebook mesajlarınıza bakmak isterken ya da Telegram üzerinden mesajlaşırken mutlaka mobil bağlantı gerekiyor. Ayrıca dilediğiniz her an size gelen maillere yine mobil bağlantı ile bakabilirsiniz. Kısacası hayatın her alanında bu hizmeti kullanmak mümkün.

BTK raporu aslında mobil internetin hayatımız için ne kadar kritik olduğunu gözler önüne serdi. Yapılan açıklamalarda Türkiye’de yer alan mobil internet abone sayısının yaklaşık olarak yüzde 98,2 oranında yaygınlık gösterdiği ifade edildi. Kısacası nüfusun neredeyse tamamı mobil internet kullanıyor.

Türkiye’de mobil internet kullanan kişi sayısı kritik bir seviyeye geldi

BTK raporları doğrultusunda konuşmak gerekirse şuan Türkiye’de 82 milyondan fazla kişinin mobil internet abonesi olduğu görülüyor. 4,5G ise şu anda en çok kullanılan mobil bağlantı yöntemi olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de mobil internet kullanan

Gelen detaylara göre taşınabilir bilgisayardan ve cepten internet servisleri kullanan mobil genişbant abone sayısı 65 milyon rakamını aştı. Kısacası Türkiye mobil internet anlamında dünyanın en büyük müşterisi haline geldi. Durum böyle olunca servis veren şirketlere daha fazla yüklenildi.

Sıfır otomobil fiyatlarına Mayıs zammı!

Türkiye’de her ne kadar mobil altyapı bağlamında çalışmalar devam etse bile yine de yeterli değil. Birçok kişi mobil interneti oldukça düşük bir hızla aldığını söylüyor. Gelen istatistikler ise bunu doğruluyor. Peki sizce daha kaliteli bir mobil bağlantı için ne yapılmalı?