Yol pahalılığında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor

Yol pahalılığında Türkiye

Yol pahalılığında Türkiye ön sıralarda yer almaya devam ediyor. Peki diğer ülkelerle kıyaslandığında durum ne? İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Avrupa merkezli şirketler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda yol pahalılığında Türkiye ne durumda tam olarak görülebildi. Elbette Avrupa’da en pahalı otoyol Türkiye’de değil. Fakat dünya sıralamasına bakıldığında gerçekten de oldukça yüksek otoyol fiyatlarına sahibiz. Bu konuda birincilik İsviçre’ye ait.

İsviçre’de otoyola girdiğinizde eğer ücretli ise 26,52 dolar ödeme yapmak zorundasınız. Listenin ikinci sırasında ise Avusturya yer alıyor. Burada herhangi bir sürücü ücretli otoyol için 16,31 dolar ödemek zorunda. Listenin devamında ise Danimarka yer alıyor. Burada yaklaşık olarak 10,75 dolar otoyollar için ödenmesi gerekiyor.

Türkiye’de yolların fiyat durumu ne?

Yapılan araştırmalarda Türkiye ile ilgili de bazı detaylar ortaya çıktı. Buna göre otoyol ücretlerinin gerçekten de çok yüksek olduğu görülüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesinde yapılan açıklamalarda Türkiye genelindeki otoyollar yaklaşık olarak 65 TL ücret alıyor.

Yol pahalılığında Türkiye

Elbette bunu dolar cinsinden ifade etmemiz gerekiyor. Türkiye’de 8,56 dolar herhangi bir otel için ödenmesi gerekiyor. Bu şekilde bir sıralama yaptığınızda Türkiye 7. sırada yer alıyor. Bu gerçekten de son derece yüksek bir rakam. Ayrıca diğer ülkeler ile kıyaslandığında durum daha farklı bir hale gelebilir.

Google Haritalar fotoğraf yükleyip eksik yolları eklemenize izin verecek

Türkiye’deki ücretli otoyollar ile alakalı yapılan değerlendirmelerde özellikle yeni yapılanların çok daha fazla büyük fiyata sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca yap-işlet-devret modeli nedeniyle bu yollardan geçmeyen vatandaşlar da ücret ödemek zorunda kalıyor. Anlaşılan o ki bir süre daha otoyollar ile ilgili tartışmalar devam edecek. Peki sizce Türkiye’deki otoyollar pahalı mı?