Yılbaşında sosyal medya takip edilecek

sosyal medya 2

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede yılbaşı yasağı ile ilgili aykırılıkların sosyal medya üzerinden takip edileceğini açıkladı.

Yılbaşına artık sayılı günler kaldı. Hatırlanacağı üzere birkaç gün önce İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada hiçbir şekilde yılbaşı kutlamasının yapılmayacağı belirtilmişti. Hatta kaldığınız otelde yemek yerken bu yemeğe bir müziğin eşlik etmesi bile eğlence kapsamında sayılacaktı.

Otel ve benzeri yerlerde yapılacak olan eğlencelere kısıtlama gelince işin içerisine ev partileri girdi. Bakanlık bu partileri engellemek için de sosyal medyadan takip kararı aldı. Peki bu ne anlama geliyor? Yani sosyal medyadan takip ne demek?

Aslında son derece basit. Diyelim ki yılbaşı akşamı arkadaşlarınızla bir evde toplandınız ve fotoğraf paylaştınız. Bu fotoğraf ihbar kabul edilerek evinize baskın yapılabilir ve size ceza kesilebilir.

sosyal medya

Yılbaşı gecesi sosyal medya kullanımına dikkat

Herşeyi bir kenara bırakırsak yılbaşı kutlamalarının dünyanın büyük bir bölümünde yasaklandığını söyleyebiliriz. Sadece bazı ülkelerde evde toplanma sayılarına bir takım esneklikler getirilmişti.

Örneğin hali hazırda Almanya’da 5 kişiden fazla aile buluşmaları yasak. Fakat bu yasak yılbaşı gecesi için esnetilmişti.

Kaldı ki yılbaşı Avrupa’da pek çok ülkede ve Amerika’da dini bir bayram olarak kutlanıyor. Ülkemizdeki kutlanış amacı ise sadece yeni bir yıla girmek. Dolayısıyla bu bağlamda bakıldığı zaman Türkiye’de yılbaşı kutlamamanın çok da büyük bir kayıp getirdiği söylenemez.

Xiaomi Mi 11 kararı ile şok etti