Xiaomi Mi 11 şarj adaptörsüz gelecek

Xiaomi Mi 11

Apple’ın başlattığı kutu içeriğinden şarj adaptörünü çıkarma olayına, Xiaomi de dahil oldu. Xiaomi Mi 11 şarj adaptörsüz gelecek.

Apple, iPhone 12 ailesi ile birlikte şarj adaptörünü kutu içeriğinden çıkarmış ve çok eleştirilmişti. Apple’a bu olaydan sonra laf atan Xiaomi, bugün tükürdüğünü bir güzel yaladı. Bu zamana kadar çıkan söylentilerin ardından Xiaomi CEO’su Lei Jun, önümüzdeki hafta tanıtılacak Xiaomi Mi 11 ailesinin şarj cihazı içermeyeceğini, bu nedenle telefonla birlikte yalnızca USB Type-C şarj kablosuyla geleceğini doğruladı. CEO, bu hareketin çevreyi korumak olduğunu söyledi. Kutuda şarj cihazı bulunmadığından kutunun kalınlığı daha azdır.

CEO, bu kararın anlaşılamayacağını hatta eleştirilebileceğini çok iyi bildiğini sözlerine ekledi. Endüstri uygulamaları ve çevre koruma arasında daha iyi bir çözüm olup olmadığını sordu.

Apple, iPhone 12 serisindeki hem güç adaptörünü hem de EarPod’ları kutusundan çıkardı ve bu hamlenin çevresel hedeflerine ulaşmak olduğunu söyledi. Samsung’un bile yaklaşan Galaxy S21 serisindeki kutudan çıkan şarj cihazını çıkardığı söyleniyor.

Galaxy S21 ile çekilmiş fotoğraf sızdı

Xiaomi geçtiğimiz günlerde amiral gemisi telefonun Corning Gorilla Glass Victus koruması, Harman Kardon ses deneyimi, Wi-Fi 6E desteği ve daha fazlasıyla geleceğini doğruladı. Mi 11, Snapdragon 888 5G 5nm Mobil Platformdan güç alan ilk telefon olacak. QHD + kavisli ekrana, 108MP ana kameraya ve daha fazlasına sahip Mi 11 Pro ile delikli bir AMOLED ekrana sahip olduğu söyleniyor. 28 Aralık 2020 tarihinde tanıtılacak olan telefon, oldukça ses getirecek gibi görünüyor.

Xiaomi Mi 11