Yerli otomobil hakkında yeni detaylar geliyor

yerli otomobil 2024

Uzun bir süredir merakla beklenen yerli otomobil hakkında, yeni detaylar gelmeye başladı. Bu detaylar incelendiğinde; yerli otomobilin hazır olmasına az bir zaman kaldığı görülüyor.

1950’li yıllardan beri Türkiye’nin en büyük hayallerinden bir tanesi de, yerli otomobil yapmak. Ancak bunun gerekli altyapısını kurmak, ne yazık ki tahmin edildiği kadar kolay değil. Neredeyse her 20 yılda bir denenen bu girişim, 2020 yılında da tekrar denenecek. Bitiş tarihi işe daha ileri biz zaman olacak.

Yerli otomobil hakkında beklentiler yüksek

Anadolu Grubu’nun Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, yaptığı açıklamalarda yerli otomobil ile ilgili son derece umutlu olduğunu ifade etti. Koçak, bu otomobillerin C segmentinde elektrikli araç olacağını söyledi. Böylece Dünyanın yakalamaya çalıştığı trend, Türkiye’de de başarıya ulaşacak.

Yerli otomobil

Özellikle de Tesla’nın yapmış olduğu girişimler sayesinde, araçların neredeyse önemli bir bölümü elektrikli modellere geçti. BMW, Hyundai ve Volkswagen gibi devler bile elektrikli araç yapmak için birbirleriyle yarışıyor. Koçak, benzinli araçların tarihe karışmasının çok yakın bir gelecekte gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye’nin kendi yapacağı aracın, yaklaşık olarak 4 ya da 5 yıl sonra geleceği ifade ediliyor. Bu bile en iyi ihtimalle 2024 yılında bu araca kavuşacağımızı gösteriyor. Ancak bazı siyasi baskılar olursa, daha erken bir zamanda da araçların üretimine başlanabilir.

Şarj altyapısı ve menzil problemi çözülürse, Türkiye yapımı bu araçların çok daha kısa bir sürede yollara çıkması mümkün.

Bosch, yerli otomobil projesine liderlik edecek!