Yerli kripto para borsaları için düzenleme geliyor

Bitrota 1 milyar TL

Sonunda beklenen oldu. Yerli kripto para borsaları için düzenleme geliyor. İşte konuya ilişkin son detaylar.

Son günlerde Türkiye’nin gündeminde kripto para borsaları var. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Thodex CEO’su 100 binin üzerinde yatırımcısını mağdur etmiş ve beraberindeki kripto paralarla yurt dışına kaçmıştı.

Thodex skandalının hemen ardından yatırımcılar yerli borsalardaki paralarını çekmeye başladılar. Yerli borsaların içi bir anda boşalmaya başlayınca Vebitcoin de işlemlerini askıya aldığını açıkladı.

Yerli borsalara karşı oluşan bu güvensizlik ortamı, yetkilileri de harekete geçirdi. Zaten önümüzdeki süreçte yerli borsalar için bir düzenleme gelecekti. Fakat yaşanan hadiseler bu düzenlemenin tarihinin öne çekilmesine zemin hazırladı.

Yerli kripto para borsaları için düzenleme geliyor

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada kripto para borsalarına yeni bir düzenleme getirileceği ve bu düzenlemenin hali hazırda bitmek üzere olduğu vurgulandı.

Muhtemelen önümüzdeki bir iki hafta içerisinde kripto para borsalarına karşı yapılacak olan düzenlemeler netleşecektir.

Hemen belirtelim. Bu düzenlemeler ile temel amaç kullanıcıların korunması. Yani burada yeni bir vergi sisteminden vs. bahsetmiyoruz. Muhtemelen borsalar için çeşitli regülasyonlar devreye sokulacaktır. Bu süreçte güçlü olmayan kripto para borsalarının da kapanması bekleniyor. O yüzden kripto varlık yatırımlarınızı güçlü olan borsalarda tutmanızı öneririz. Elbette yine de tercih sizin.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu içerikteki hiç bir bilgi yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Thodex mağdurları paralarını geri alabilecekler mi?