Herkesin çok büyük umutlar besleyerek beklediği yerli araba projelerine TÜBİTAK desteği geliyor. Üstelik tüm bu destekler karşılıksız verilebilecek. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.
Türkiye’nin yerli araba projelerine çok büyük beklentiler ekleniyor. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bu tür çalışmalar yapılan nadir yerlerden bir tanesi. Onları diğer okullardan en çok ayıran detay, hiç şüphesiz TÜBİTAK bursu almaları. Bu burs sayesinde yerli araç için gereken materyaller sağlanabiliyor. OKÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Müslüm Demir, yerli araç yapım projesinden umutlu olduklarını ifade etti.
TÜBİTAK destekleri henüz devam ediyor
TÜBİTAK tarafından düzenlenecek Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması için hazırlıklarına devam eden bu üniversite, en iyiler arasında yer alıyor. Ancak bu çalışmalarda her zaman pozitif durumlar ortaya çıkmıyor. Aynı zamanda bazen mağduriyet yaşanabiliyor.
Yarışmaların ülke genelinde yerli ve milli aracın yapılması ile öğrenci yetiştirilmesi gibi konularda büyük destek sunacağı ifade ediliyor. En azından beklentinin o yönde olduğu söylenebilir. OKÜ IARES Kulübü Başkanı İsa Şahin, geçen yıl batarya arızası nedeniyle arabalarının park halindeyken yandığını ifade etti. Bu durum onları pes ettirmek yerine çok daha fazla azimli hale getirdi.
TÜBİTAK’ın Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde geçen yıl 15’incisi düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında, OKÜ IARES takımı birinci olmak istiyor. Sizce yerli araç üretiminin çeşitli hale getirilmesi için neler yapılabilir?