Yenilenmiş iPhone almak mantıklı mı?

iphone 15

Amerikalı teknoloji devi Apple merakla beklenen hamlesini yaptı ve yenilenmiş iPhone 13 satışlarına başladığını duyurdu.

Yenilenmiş iPhone almak mantıklı mı? Apple, bugün Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çevrimiçi mağazasına yenilenmiş iPhone 13, iPhone 13 Pro ve ‌iPhone 13 Pro‌ Max cihazlarını ekleyerek, akıllı telefonları indirimli fiyatlarla satışa sundu. ‌iPhone 13‌, 619 dolardan başlayan fiyatlarla satılırken, ‌iPhone 13 Pro‌, 759 dolardan, ‌iPhone 13 Pro‌ Max ise 849 dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

sarı iPhone 14

‌iPhone 13‌ modelleri ilk olarak Eylül 2021’de piyasaya sürülmüş ve Ocak ayından itibaren birkaç Avrupa ülkesinde indirimli fiyatlarla satışa sunulmuştu, ancak bu, Apple’ın ABD’de yenilenmiş ‌iPhone 13‌ cihazlarını satması ilk kez oluyor.

Apple, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max‘in çeşitli konfigürasyonlarını sunuyor, ancak şirket şu anda yenilenmiş ‌iPhone 13‌ mini cihazlarını satışa sunmuyor. Cihaz, Avrupa’daki yenilenmiş mağazalarda satılıyor, ancak yakın gelecekte bu ülkede de eklenmesi muhtemel.

Apple daha pahalı bir iPhone 'Ultra' üzerinde çalışıyor

Yenilenmiş iPhone almak mantıklı mı?

Şu anda bakıldığı zaman, birden fazla renk ve kapasite satın alınabiliyor, ancak stoklar zaman içinde değişkenlik gösterebilir, bu nedenle belirli bir renk veya kapasite arıyorsanız sık sık kontrol edilmesinde de fayda var.

Apple, yenilenmiş 128GB ‌iPhone 13‌ için 619 dolar talep ediyor. Bu fiyat, yeni bir ‌iPhone 13‌‘ün 699 dolarlık fiyatına kıyasla %12 indirimli bir fiyattır. Apple artık ‌iPhone 13 Pro‌ veya Pro Max’i satmıyor, ancak cihazlar yeni oldukları zamanlara göre yaklaşık %25 daha düşük fiyatlarla satılıyor.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu

Apple’dan yenilenmiş iPhone’lar kilitsizdir ve herhangi bir taşıyıcıyla kullanılabilir. Apple, yenilenmiş tüm ‌iPhone‌ modellerine yeni bataryalar, dış kasalar ve taze bir Lightning kablosu takar, bu nedenle yenilenmiş iPhone modelleri sıfır kutusundaki yeni ‌iPhone‌’larla neredeyse aynıdırlar. Bakalım, belki bir gün Apple, bu hizmeti ülkemizde de devreye sokar. Yenilenmiş iPhone almak mantıklı mı?

Apple tedarikçiler arasındaki rekabeti kızıştırdı