iPhone Xs Max parçalarına ayrıldı!

Ekran Resmi 2018 09 21 16.45.49

Apple’ın 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunduğu iPhone Xs Max parçalarına ayrıldı. Peki bu kadar pahalı bir kasanın ardında bizleri hangi parçalar bekliyor? İşte bu sorunun yanıtı.

Apple’ın 12 Eylül’de tanıttığı yeni iPhone modelleri geçtiğimiz gün itibariyle bazı ülkelerde satışa sunuldu. iPhone Xs ve Xs Max’ı almak isteyen bazı Apple fanları gece geç saatlerde Apple Store önlerinde uzun kuyruklar oluşturdular.

Nitekim iPhone Xs ve Xs Max’ın satışa sunulmasıyla birlikte, telefonlar hakkında bilmediğimiz şeyleri de öğrenmeye başladık. Bunlardan bir tanesi de iPhone Xs ve Xs Max’ın mimarisi.

Kısa süre önce iPhone Xs’in kaputunun altında nasıl bir tasarıma sahip olduğuna şahit olmuştuk. Şimdi iPhone Xs Max parçalarına ayrılıyor.

iPhone Xs Max tamiri pek de kolay değil

iFixit ekibi iPhone Xs’ten sonra iPhone Xs Max’ı da parçalarına ayırdı. Aslına bakılırsa iki telefonun mimarisi arasında pek bir fark bulunmuyor. Parçalardan tutun da batarya yerleşimine kadar pek çok detayın iki telefonda da aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan iFixit ekibi telefonun tamir edilebilirlik puanına 10 üzerinden 6 vermiş. Nitekim bu pek de parlak bir puan değil.

Ekran Resmi 2018 09 21 16.46.15

Aslına bakılırsa Apple son dönemde telefonlarının tamir olayını biraz daha zorlaştırdı. Yoksa iPhone 6 ve öncesi modellerde tamir, sökme ve toplama işlemleri çok daha pratikti.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. iPhone Xs ve Xs Max’ın ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı hala netlik kazanmış değil.

En çok parayı Apple müşterileri ödüyor