Yeni Yakuza oyunu PlayStation 4 için geliyor

yeni yakuza oyunu

Sega’nın köklü oyun serilerinden biri olan Yakuza, yakında yeni oyunuyla bir kez daha konsollarımıza konuk olacak. İşte yeni Yakuza oyunu hakkındaki detaylar.

Oyun dünyasının köklü isimlerinden biri olan Sega, şu aralar yeni Yakuza oyunu üzerine yoğunlaşmış durumda. Geliştirici stüdyo bir süredir söylenti halinde olan Yakuza oyunu iddialarını sonunda doğruladı.

Yeni Yakuza oyunu hakkındaki ilk detaylar ortaya çıktı

Sega’dan yapılan açıklamada yeni Yakuza oyunu doğrulandı ve yapımın PlayStation 4 için geliştirildiği belirtildi. Serinin yeni oyununda ana karakter olarak ise Ichiban Kasuga’nın hikayesine odaklanılacağı açıklandı. Hatırlanacağı üzere bu karakter ilk olarak Yakuza Online’da karşımıza çıkmıştı.

Ryu ga Gotoku Studio tarafından geliştirilen yeni Yakuza oyunu henüz yolun başında diyebiliriz. Zira daha oyunda yer alacak kadın karakterin bile detayları belli olmuş değil. Yapımcı stüdyo geçtiğimiz gün kadın oyuncu seçmeleri için bir web sitesi açtı. 20 yaş üzeri kadın oyuncuların başvuracağı seçmeler önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Seçilen oyuncuya yaklaşık olarak 1 milyon yenlik (yaklaşık olarak 9.000 dolara denk geliyor)bir ödeme yapılacak.

Sega, yeni Yakuza oyununun tam isminin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti. Açık konuşmak gerekirse, Yakuza ile özdeşleşmiş olan Kazuma Kiryu yerine Ichiban Kasuga’nın seçilmesi ne derece doğru bir karar tartışılır. Sonuçta Yakuza denildiğinde genel olarak akla ilk gelen isim Kazuma Kiryu oluyor. Dolayısıyla bu karar bazı oyuncuların serinin yeni yapımına mesafeli yaklaşmalarına neden olabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

Konami klasikleri PC ve konsollara geliyor