Yakuza 3 Remaster sürümü için ilk video yayınlandı

yakuza 3

Sony tarafından son günlerini yaşadığı belirtilen PS4 için remastered yani yenilenmiş oyunlar gelmeye devam ediyor. İşte bunlardan sonuncusu. Yakuza 3 Remaster!

PlayStation 4 ve Xbox One’ın satışa sunulmasıyla birlikte remaster olarak isimlendirilen, eski oyunların iyileştirilmiş grafik ve detaylarla tekrardan düzenlenmesi olayı da moda oldu. Özellikle PlayStation 3 ya da Xbox 360’ta hatırı sayılır bir başarı yakalayan hemen hemen tüm oyunlar yenilenerek PS4 ve Xbox One’a da taşındı. Bu oyunlara son örnek ise Yakuza 3 Remaster oldu.

Yakuza 3 Remaster için ilk video geldi

Dürüst olmak gerekirse Remaster oyunların bu kadar yayılmasının temel sebebi konsol üreticileri. Gerek Microsoft, gerekse de Sony yeni nesil konsolların, bir önceki nesle ait oyunları oynatmasına pek sıcak bakmıyorlar. Bunun nedeni ise tamamen maddi çıkarlar. Eğer PS4, PS3 oyunlarını oynatabilseydi doğal olarak remaster oyunlar bu kadar yayılmazdı.

Fakat günümüz şartlarında, PS3’teki sağlam bir oyunu oynamak için o oyunun remaster sürümünü satın almak gerekiyor. Açık konuşmak gerekirse, görseller ve grafikler açısından da öyle muazzam bir farklılık olmuyor. Keza bu durumu Yakuza 3 Remaster için yayınlanan ilk videodan da rahatlıkla anlayabilirsiniz. Söz konusu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Şu gerçeği atlamamak gerekiyor. Bugün PS3 için satılan Yakuza 3’ü 40 – 50TL civarında satın alabilirsiniz. Fakat remaster olarak satışa sunulacak olan oyun için istenen meblağ en az 100 – 150 TL dolaylarında olacaktır.

Battlefield 5 tanıtıldı