Yeni The Division Oyunu İptal Edildi

The Division Hearland

2021’den beri hazırlık aşamasında olan yeni The Division oyunu iptal edildi. The Division Heartland adını taşıyan oyun multiplayer olacaktı.

Ubisoft tarafından geliştirilen The Division oyunları son yılların en başarılı oyun serilerinden biri olmasa bile yeni bir franchise yaratacak kadar başarılı oldu. Mobil oyun The Division Resurgance gibi yan oyunlarla bu franchise’ı daha da büyüten Ubisoft, bir yandan Division 3 için çalışmalara başlarken, bir yandan da The Division Heartland adını taşıyan yeni bir proje hazırlıyordu.

Bu yeni The Division oyunu, oynaması ücretsiz bir multiplayer AAA oyunu olacaktı. Bu yüzden oyunseverler tarafından epey merak ediliyordu. İlk olarak 2021 yılında duyurulan bu oyun, o günden beri hazırlık aşamasındaydı. Ancak Ubisoft bu hafta bir açıklama yaparak The Division Heartland’in iptal edildiğini duyurdu. Yeni The Division oyununun neden iptal edildiği konusunda net bir gerekçe verildi. Ubisoft, Heartland üzerinde çalışan ekibin başka projelere dağıtılacağını söylemekle yetindi.

Yeni The Division oyunu

Oynaması ücretsiz canlı servis oyunlar, kısa süre öncesine kadar oyun şirketleri tarafından son derece karlı olabilecek, potansiyeli yüksek projeler olarak görülüyordu. Bu yüzden bu türdeki oyun projelerinin sayısı bir anda arttı. Hatta hiç uygun olmayan projeler bile bu türe kaydırıldı. Ancak günün sonunda ortaya çıkan sonuç hayal kırıklığı oldu. Suicide Squad: Kill the Justice League gibi başarısız örneklerin sayısı hızla artınca, stüdyolar da bu türün düşündükleri kadar kârlı olmayabileceğini fark etti. Şimdi The Division Heartland’in iptal edilmesinde de bunun etkili olduğu düşünülüyor.

GTA 6 Çıkış Tarihi Açıklandı