Xcom 2 Sadece Tek Bir Gamepad’i Destekliyor

xcom 2 1

Fraxis Games’ın son mucizesi XCom 2, zorluk seviyesi kadar, ilginç kontrol seçenekleri ile de dikkat çekiyor.

XCom 2, tanıtıldığı andan itibaren, oyun dünyasında fırtınalar estirmiş, ön incelemelerde hemen hemen tüm otoritelerden tam puan almasına rağmen, oyun müdavimlerinin seviyesini sonuna kadar zorlayan, abartılı zorluk seviyesiyle ilgileri üstünden toplamıştı.

Ortaya çıkan son bilgilere göre; sıra tabanlı strateji oyunu, zorluğun dışındaki başka maddelerde de burnundan kıl aldırmıyor.

XCOM 2

Fraxis Games, Steam ve Valve’ın yoğun işbirliği, Steam Controller’in oyuna tam destek vermesini sağlamış. Standart gamepadlar, sadece birkaç basit fonksiyona sahipken, Valve Controller, spesifik ayarlarla, klavye ve fare ikilisinin başardığı, hemen hemen her şeyin üstesinden gelmeye muktedir olabiliyor.

Steam Controller’in eşsiz yapısı, özel tuş desteğiyle “askere özel” seçenekleri de ortaya döküyor. Böylece askerlerinizin yeteneklerini kolayca ortaya çıkarabiliyorsunuz.

Fraxis, XCom 2 ile ilgili çarpıcı bir de pazarlama politikası güdüyor. Ürün yurt dışında, 90 dolardan satılırken, Steam Controller ile birlikte satılan sürüm, sadece 20 dolar pahalı ve 110 dolardan kendisine müşteri arıyor.

Steam’den sızan bilgilere göre, Haziran ayında, Steam Controller arabirimine daha pek çok özellik yüklenecek. Böylece sıra tabanlı strateji oyununun aksiyon sahneleri, macera türünün çoğu oyununu kendisine hayran bırakacak özelliklerle bezenecek.

Sözü geçmişken oyunun asgari gereksinimlerini bir kez daha tekrarlayalım:

  • İşletim Sistemi: Windows® 7, 64-bit
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo E4700 2.6 GHz or AMD Phenom 9950 Quad Core 2.6 GHz
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Grafik> 1GB ATI Radeon HD 5770, 1GB NVIDIA GeForce GTX 460 veya üstü
  • DirectX: Version 11
  • Saklama alanı: 45 GB available space
  • Ses kartı: DirectX compatible sound card