Yeni Snapdragon 8 Plus Gen 2 için bilgiler gelmeye başladı

ss313

Gelen bilgilere göre Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin geliştirilmiş bir sürümü üzerinde çalışıyor. Yeni çip, geçici olarak Snapdragon 8 Plus Gen 2 olarak adlandırılıyor. 

Snapdragon 8 Plus Gen 2’den önce Kasım ve Aralık 2022’de, neredeyse tüm ana akım Çinli akıllı telefon markaları, Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ile desteklenen amiral gemisi telefonları piyasaya sürdü. 2023’ün ilk çeyreğinde çıkış yapan Samsung Galaxy S23 serisi, Galaxy için Snapdragon 8 Gen 2 adlı bir çiple donatılmış olarak geldi ve bu çipin Samsung için özel bir versiyonu.

Snapdragon 8 Plus Gen 2

Normal Snapdragon 8 Gen 2 yongası 3,2 GHz’de çalışırken Galaxy için Snapdragon 8 Gen 2, 3,36 GHz’de çalışıyor. Bilgilere göre, geçici olarak hız aşırtmalı versiyonu Snapdragon 8 Plus Gen 2 olarak adlandırıyor . Tipster, bunun resmi adı olmayacağını iddia etti. Bunun yerine, ABD merkezli çip üreticisi onu farklı bir adla başlatabilir. TSMC 4nm üretim süreci ile inşa edilecek.

DCS, çipin birinci sınıf bir performans sunacağını da sözlerine ekledi, ancak yeni çipe sahip çok fazla akıllı telefon yok. Bunun nedeni ise çok pahalı olmasıdır. Tipster WHY LAB’a göre 3.36GHz’de çalışan yeni çip, önümüzdeki hafta resmi olarak duyurulacak. Gelen bilgilere göre de, Temmuz başında piyasaya sürülmesi beklenen Red Magic 8S Pro’nun yeni çipi kullanan ilk telefon olabileceğini ortaya koydu. Önümüzdeki haftalarda gelecek olan iQOO 11S ve OnePlus Ace 2 Pro da yeni çipi içerecek.

Microsoft, Xbox One konsolu için yeni oyun geliştirmeyecek