Yeni Resident Evil filmi gösterime hazır!

ada2

Sony çekimleri bir süredir devam eden yeni Resident Evil Filmi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Sinema tarihinin en köklü film serilerinden biri olan Resident Evil tekrardan izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hem de orijinale yakın bir senaryo ile.

Bilindiği üzere ilk Resident Evil filmi 2002 yılında vizyona girmişti. Film Resident Evil oyunundan esinlenilmiş bir hikayeye sahip olsa da başrolde yer alan Alice karakteri, oyun tarafında bulunmayan hayali bir karakterdi.

Bu durum serinin hayranlarını rahatsız etse de film bir şekilde tuttu. Alice karakteri de sevildi. Bunun üzerine yapımcılar 5 film daha çektiler. Hatırlanacağı üzer serinin 6. ve son filmi olan Resident Evil Final Chapter 2016 yılında vizyona girmiş ve iyi bir gişeye imza atmıştı.

yeni resident evil filmi

Yeni Resident Evil filmi için çekimler tamamlandı

Sony bu kadar ilgi gören bir seriyi yeniden beyaz perdeye taşıma kararı aldı. Üstelik oyunda yer alan karakterlere sadık kalarak. Çekimleri bir süredir devam eden filmin kadrosunda Kaya Scodelario (Claire Redfield), Hannah John-Kamen (Jill Valentine), Neal McDonough (William Birkin), Tom Hopper (Albert Wesker), Robbie Amell (Chris Redfield), Avan Jogia (Leon S. Kennedy), Donal Logue (Chief Brian Irons), Lily Gao (Ada Wong) ve Chad Rook (Richard Aiken) gibi isimler yer alıyor.

Çekimleri biten filmin 9 Eylül 2021 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor. En azından şimdilik planlanan tarih bu. Elbette pandemi durumuna göre bu tarih farklılık gösterebilir.

Netflix 2021 yılına bomba gibi giriş yapacak